Mario + Rabbids Sparks of Hope Hands-On Preview

Mario + Rabbids Sparks of Hope Hands-On Preview

  • Προσθήκες και φιλοδοξία!

Η πρόσκληση που δεχθήκαμε για δοκιμή του Mario + Rabbids Sparks of Hope μας έδωσε την ευχάριστη ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρόωρα την επερχόμενη αποκλειστικότητα του Switch. Αποκτώντας πρόσβαση σε μερικά levels καταφέραμε να σχηματίσουμε μία πρώτη εικόνα για το παιχνίδι, για ορισμένες νέες προσθήκες, για τους μηχανισμούς που επιστρέφουν και γενικότερα για το ύψος των στόχων αυτού του sequel. Παρακάτω θα διαβάσετε τη σύντομη γνώμη εμού όπως και αυτή του Μήτσου, εφόσον συμμετείχαμε αμφότεροι στην όλη διαδικασία, συνεργαζόμενοι και σχολιάζοντας τις όποιες εκπλήξεις επιφύλασσε αυτή η behind-closed-doors παρουσίαση.


Γιάννης Σιδηρόπουλος: Η ολιγόωρη διαδικασία δοκιμής του Mario + Rabbids Sparks of Hope με γέμισε με ενθουσιασμό και προσμονή προς την κυκλοφορία ενός φιλόδοξου sequel που ξέρει τι θέλει να καταφέρει. Ήρθα σε επαφή με ένα video game που μου ήταν μεν γνώριμο, χάρις στα όσα μου δίδαξε το Kingdom Battle, αλλά μου φάνηκε συγχρόνως τόσο φρέσκο, βελτιωμένο και πιο σύγχρονο. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα με τη δοκιμαστική του έκδοση αντίκρισα ένα αισθητά πιο “ανοιχτό” και όμορφο παιχνίδι σε θέμα προσέγγισης του κυρίου στόχου. Μεγαλύτερα levels, περισσότερες επιλογές δευτερευόντων δραστηριοτήτων και εκτεταμένες περιοχές που ζητούσαν να εξερευνηθούν και να με ανταμείψουν προτού οδεύσω προς το main quest.

Το στοιχείο που δεν έλειπε από καμία στιγμή του πρώτου παιχνιδιού, και χαίρομαι που δεν φαίνεται να λείπει ούτε απ’ το Sparks of Hope, είναι το χιουμοριστικό του ύφος, η παιδικότητα, η καρτουνίστικη εξέλιξη των γεγονότων του. Όλα τα παραπάνω είναι παρόντα κατά το explortation, εντός και εκτός της μάχης και φυσικά στα cinematics. Αυτό μας επέτρεψε να απολαύσουμε κάθε διαθέσιμο δευτερόλεπτο με το Sparks of Hope, εφόσον σπανίζουν στις μέρες μας video games που φέρουν την απαλότητα και τη διάθεση να “χαϊδέψουν” συναισθηματικά τον παίκτη με την χαριτωμενιά που σκεπάζει όλα τα animations αυτού του crossover. Ενώ ο Mario είναι χαρακτήρας που δεν προσπερνιέται εύκολα, τα Rabbids δεν δυσκολεύονται να κλέψουν ξανά την παράσταση.

Όλη αυτή η ελευθερία και η διασκεδαστική υπόσταση του Sparks of Hope μεταφέρεται επιτυχώς και στο combat system. Προσωπικά, τα είχα βρει πολύ καλά με τη turn-based απόπειρα του πρώτου game και χάρηκα βλέποντας το Sparks of Hope να εκμεταλλεύεται τις αρετές του, διορθώνοντας παράλληλα μερικές αποφάσεις που περιόριζαν την ανατρεψιμότητά του. Στο sequel, η Ubisoft σκέπασε το πόσο συγκεκριμένα είναι τα σημεία τοποθέτησης των ηρώων στο ταμπλό, ξεκλειδώνοντας τον τρόπο κίνησής τους σε αυτό και τους μεταξύ τους συνδυασμούς. Επιπλέον, η αρίθμηση των διαθέσιμων actions δίνει το παιχνίδι από το να χαλάσει την ισορροπία του gameplay.

Τα δε Sparks, το νέο mechanic στο οποίο βασίζεται το δεύτερο παιχνίδι, πληθαίνουν με τον τρόπο τους τις στρατηγικές μας επιλογές και αναμένονται να αποδειχθούν εξαιρετικά εργαλεία ενός ενισχυμένου gameplay πλάνου. Αν το Kingdom Battle μας δίδαξε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε 1 και 2 κινήσεις μπροστά, στο Sparks of Hope είναι ενθουσιαστικό να πρέπει να σκεφτόμαστε ακόμα και τις πράξεις που προηγούνται του γύρου μας ή και αυτές που τον ακολουθούν. Κάπως έτσι, επιστρέφουμε στην ευδιαθεσία που εκπέμπει αυτός ο τίτλος, εφόσον όλη αυτή συνεχόμενη διακλάδωση μίας μάχης δεν προλάβαινε ποτέ να γίνει κουραστική.

Ενώ έχω υψηλή εκτίμηση στο πρόσωπο του Kingdom Battle, δεν είναι ψέμα να πω πως οποιοσδήποτε το δοκίμαζε θα τα είχε δει όλα στις πρώτες 4-5 ώρες του παιχνιδιού. Αντιθέτως, φεύγοντας από το hands-on event του Sparks of Hope έμεινα με τον πόθο να δω πολλά περισσότερα, εφόσον ένα χάζεμα στα τριγύρω περιβάλλοντα ήταν αρκετό για να μας υποσχεθεί έμμεσα πως θα συναντήσουμε πολλαπλάσια περισσότερες εκπλήξεις στους χάρτες του. Ξαφνικά είδαμε leveling system και συλλογή XP, περισσότερα interactiοns με τις πίστες, puzzle/platformer στοιχεία και πολλά νέα features που με γεμίζουν αισιοδοξία ότι θα δούμε ένα υποδειγματικό sequel για το ιδιαίτερο αυτό IP.


Δημήτρης Μίχος: Μη έχοντας ασχοληθεί με τον πρώτο τίτλο της σειράς, δεν ήξερα ακριβώς τι με περιμένει στο Mario + Rabbids Sparks of Hope. Το πρώτο πράγμα που με καλωσόρισε ήταν η ευχάριστη και ανάλαφρη ατμόσφαιρά του, που κατά κύριο λόγο προσφέρει η παρουσία των χαριτωμένων αλλά βραδύγλωσσων πλασμάτων, που ονομάζονται Rabbids. Μέσα στον 3D κόσμο που περιηγήθηκα εντόπισα αρκετά σημεία ενδιαφέροντος, ικανά για να με απομακρύνουν ως ένα βαθμό από το κεντρικό storyline. Αυτό συμβαίνει χάρις στις ενδιαφέρουσες επιλογές από mini games ή side quests, που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο παιχνίδι. Κάτι τέτοιο, όπως είναι λογικό ενθαρρύνει την ανάγκη για εξερεύνηση του κόσμου που προσφέρεται, ενώ εμπλουτίζει παράλληλα και το συνολικό περιεχόμενο.

Αν κάτι όμως μου κέντρισε την προσοχή όσο τίποτε άλλο, αυτό δεν είναι άλλο από τους μηχανισμούς του gameplay. Δεν είμαι σκληροπυρηνικός λάτρης των turn-based τίτλων, ούτε καν θα τους επιλέξω για να περάσω πιο casually την ώρα μου. Παρ’ όλα αυτά, το Mario + Rabbits Sparks of Hope διαπρέπει στο κομμάτι του να προσφέρει κάτι απλό και ανάλαφρο, αλλά συνάμα κάτι εθιστικό και περίπλοκο. Οι μηχανισμοί που υπάρχουν είναι απλοί και μαθαίνονται εύκολα, ενώ από την άλλη το σύμπαν που έχει χτιστεί μέσω αυτού του crossover δένει αρμονικά με το gameplay. Από την άλλη, η ελευθερία της κίνησης μέσα στη μάχη, οι συνδυασμοί μεταξύ των χαρακτήρων, ο πλουραλισμός τους αλλά και των abilities που υπάρχουν, συνέβαλαν στο να μην ήθελα να σταματήσω να παίζω. Με την απαιτούμενη στρατηγική προσέγγιση να κάνει την εμφάνιση της, κανένα επίπεδο δεν θα είναι εύκολο, με τους υπάρχοντες συνδυασμούς και τις διάφορες κινήσεις να πρέπει να αξιοποιούνται σωστά.

Αν μπορούσα με μία φράση να χαρακτηρίσω τα όσα είδα και έπαιξα, αυτή θα ήταν «η ευχάριστη έκπληξη για το Nintendo Switch», αφού σχεδόν από το πουθενά τα Rabbids με τη βοήθεια του θρυλικού Super Mario, κατάφεραν να με καθηλώσουν στην καρέκλα μου, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή του playthrough. Δεν κρύβω πως η παρουσία του «φίλου» Γιάννη έκανε ακόμα πιο ευχάριστη την εμπειρία, καθώς ο σχολιασμός των διάφορων καταστάσεων που βιώναμε ήταν ασταμάτητος. Αν και δεν υπάρχει επίσημο co-op, το παιχνίδι εξαιτίας του ύφος του ενδείκνυται να παιχτεί με παρέα, ενώ στα μάτια μου φαντάζει ιδανική εμπειρία για μία οικογένεια.

Οι προσωπικοί μου αστερίσκοι σχετικά με το παιχνίδι αφορούν κυρίως το gameplay, με το αν και πότε θα επέλθει κορεσμός στο σύστημα μάχης και το μέγεθος της ποικιλίας που θα υπάρχει. Επίσης, θα ήθελα να δω σε μεγαλύτερο μέρος το πώς λειτουργεί η εξερεύνηση, καθώς και το πλήθος των δευτερευόντων αποστολών που υπάρχουν. Η κυκλοφορία του Mario + Rabbids Sparks of Hope απέχει λιγότερο από ένα μήνα και περιμένω πώς και πώς τα ερωτήματά μου να απαντηθούν τότε.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις Ubisoft και CD Media για την πρόσκληση στο event!

Το Mario + Rabbids Sparks of Hope αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου, αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.