Το Twitch μειώνει τα κέρδη των streamers

Το Twitch μειώνει τα κέρδη των streamers

  • Επιστρέφουν σε μοιρασιά 50/50 με την πλατφόρμα.

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Twitch (Dan Clancy) σχετικά με την διευθέτηση των κερδών από τις streaming υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα μας αναφέρει ότι αποστείλανε σε κάποιους streamer ένα email σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στους όρους και ότι χρησιμοποιώντας το blog του Twitch θέλει να μεταφέρει το εν λόγω email και στους υπόλοιπους. Ακόμη μας εξηγεί πως οι streamers είναι ο πυλώνας του Twitch και χάρις αυτούς είναι το Twitch “μοναδικό στο είδος του”. Συνεχίζοντας μας αναλύει το βασικό πακέτο μοιρασιάς των εσόδων (50/50 στα τελικά καθαρά κέρδη) και πατώντας πάνω σε αυτό συνεχίσει στην κεντρική ανακοίνωση του, η οποία είναι ότι στα premium πακέτα για τα πρώτα 100Κ$ οι streamers θα κερδίζουν 70/30 και μετά τα πρώτα 100Κ$ θα επιστρέφουν στο βασικό πακέτο του 50/50.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης πέρα από την περικοπή των κερδών των streamer (παρόλο που αναφέρει ότι είναι ο πυλώνας του Twitch) είναι ότι μας αναφέρει μέσα σε μερικές παραγράφους, ότι υπήρχαν “κρυφά” deal με ορισμένους από αυτούς, στους οποίους ενώ είχαν το βασικό πακέτο το Twitch τους πρόσφερε τα προνόμια του premium. Φυσικά θέλοντας να καλύψει αυτό το κομμάτι αναφέρει ότι τέτοια deal ήταν γνωστά στην streaming κοινότητα και ότι τα σταματάνε διότι δεν ήταν διαφανείς (shocking) σε ποιους δίνανε τα προνόμια αλλά και με ποια κριτήρια αφήνοντας να εννοηθεί, ότι ευνοήθηκαν κάποιοι μεγάλοι streamers.

Συνεχίζοντας προσθέτει ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες από την 1η Ιουνίου 2023, δίνοντας στους streamer χρόνο να σκεφτούν για το τι πακέτο θα χρησιμοποιήσουν καθώς θα επηρεάζονται από την εν λόγω αλλαγή μετά την λήξη του και μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας. Βέβαια κάνει αναφορά και σε ένα ακόμη τρόπο για να συμπληρώσουν οι streamers το εισόδημα τους με το καινούργιο πρόγραμμα διαφημίσεων το οποίο θα προσφέρει έως και 55% των κερδών.

Τέλος μας ενημερώνει ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις θα κάνουν ξεχωριστές συμφωνίες εκτός του σύμφωνου και προχωράει αναλύοντας τους λόγους της απόφασης της περικοπής των εσόδων από τους streamer. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι λόγω του ότι οι streamers κερδίζουν τα τριπλάσια μέσα σε μια ώρα από ότι πριν πέντε χρόνια δεν είναι δίκαιο για την εταιρεία να μην παίρνει ένα κομμάτι των κερδών, λόγω των συνεχόμενων επενδύσεων στην πλατφόρμα με καινούργια προγράμματα, αλλά και τρόπους να κερδίσουν περισσότερα οι χρήστες του. Τέλος μας προσθέτει ότι λόγω των αυξανόμενων υπηρεσιών αλλά και της ποιότητας τους, έχουν ανέβει τα κόστη της εταιρείας με αποτέλεσμα την κίνηση αυτή. Κλείνοντας μας αναφέρει μερικά λόγια για τις επόμενες κινήσεις της πλατφόρμας αλλά προσθέτει και το email, το οποίο λάβανε ορισμένοι streamers σήμερα.

Μέτα από μία τέτοια κίνηση η οποία συρρικνώνει τα έσοδα των streamer με αγωνία θα περιμένουμε την αντίδραση τους, αν έρθει φυσικά.

Πηγή: Twitch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.