Αισιοδοξία και σπόντες από τον Satya Nadella για την εξαγορά της Activision

Αισιοδοξία και σπόντες από τον Satya Nadella για την εξαγορά της Activision

  • Δεν ανησυχεί η μεριά του Xbox.

Με έντονη πίστη μίλησε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, στο Bloomberg δηλώνοντας αισιόδοξος πως το deal ανάμεσα στο Xbox και το τρίπτυχο Activision-Blizzard-King θα ολοκληρωθεί κανονικά μετά την εξέταση του deal από τις ρυθμιστικές αρχές. Ο ίδιος δικαιολογεί το γεγονός το ότι ένα τόσο μεγάλο deal πρέπει να περάσει από πολλά στάδια ελέγχου προτού πέσουν όλες οι υπογραφές, παρόλα αυτά δεν δείχνει να φοβάται πως υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να πάει κάτι στραβά. 

H σχετική του ατάκα στο Bloomberg Television αναφέρει:

"Φυσικά, κάθε εξαγορά αυτού του μεγέθους θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο, αλλά νιώθουμε πολύ, πολύ αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε".

Πολύ ενδιαφέρον όμως συγκεντρώνει το σχόλιο του για τη θέση της Microsoft στο gaming σε συνδυασμό με την αναφορά του στον ανταγωνισμό:

"Η Microsoft βρίσκεται 4η-5η στη video game βιομηχανία και η Sony, που βρίσκεται στην πρώτη θέση, πραγματοποίησε αρκετές εξαγορές. Οπότε αν πρόκειται για ανταγωνισμό, αφήστε μας να έχουμε ανταγωνισμό".

Να τονίσουμε κάπου εδώ πως ο Nadella δεν έχει άμεση σχέση με το gaming τμήμα και το Xbox brand, απλά εννοείται πως περνούν και από τα γραφεία του διάφορα στοιχεία και συζητήσεις όταν CEO της μητρικής εταιρείας που κρύβεται από πίσω. Η τοποθέτηση της Sony στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν δικαιολογείται από άποψη αξίας και κέρδους, εφόσον αυτά τα νούμερα έχουν αντικειμενικό νικητή την Tencent, όσον αφορά στα καθαρόαιμα gaming brands. Λέγοντας '4η-5η' μάλλον πιθανότατα τοποθετεί κάποια από τις 2 μαζί με τη Nintendo στις από πάνω θέσεις και, όπως δηλώνει, ευελπιστεί να δει το Xbox να ανταγωνίζεται όλες αυτές και να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν φυσικά έντονες αντιδράσεις σε διάφορα μέτωπα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η στάση του Xbox ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί από τη σχετική επιτροπή εξαγορών που, απ' ότι φαίνεται, θα δώσει το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.