Δε… βλέπαμε την ώρα για συνεργασία Kojima και Nasa

Δε… βλέπαμε την ώρα για συνεργασία Kojima και Nasa

  • Tώρα, μάλιστα.

 

Ξημερώματα του 2000, ο Kojima έγραψε μια ιστορία "επιστημονικής φαντασίας", όπου ένα AI παίρνει τον έλεγχο της πολιτισμικής μας εξέλιξης, φιλτράροντας τη διαθέσιμη πληροφορία με στόχο την κατασκευή μιας υπερ-αφήγησης. Σήμερα, ο αλγόριθμος του Τik Τok αποφάσισε ότι πρέπει να αποκτήσω συνδρομή στο Hustlers University. Λίγο αργότερα, το 2019, o Kojima μας εισήγαγε στον δυστοπικό κόσμο του Death Stranding, όπου η σωματική επαφή έχει σχεδόν εκλείψει, καθώς οι άνθρωποι ζουν αμπαρωμένοι σε πυρηνικά καταφύγια. Το 2020, η χειραψία έγινε πυρηνική βόμβα και η απομόνωση κοινωνική ευθύνη.

Επιτέλους, ο Kojima φτιάχνει το ρολόι των ονείρων του με τη Nasa. Αυτό που φοράει τώρα είναι λίγο μπροστά.  Το ρολόι σχεδιάστηκε και θα πωλείται από το δημιουργικό στούντιο ωρολογοποιία Anicorn, η οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη NASA για άλλα ρολόγια και εμπορικά προϊόντα.

To design του ρολογιού είναι βασισμένο στην εμβληματική μασκότ της Kojima Productions ονόματι "Ludens" ("Ludens" είναι «εκείνος που παίζει», μετοχή που προέρχεται από το λατινικό ρήμα "ludo"). Ο Ludens είναι ένας ψηφιακός αστροναύτης, ζωηρός εξερευνητής του "δημιουργικού αγνώστου", οπότε σε θεματικό επίπεδο δεν σοκάρει η συνεργασία με τη Nasa. Ο Kojima, εξάλλου, έχει αναφέρει πάμπολλες φορές την αγάπη του για τα διαστημικά προγράμματα, ενώ σε συγγράμματά του ανακαλεί το παιδικό του όνειρο να γίνει ο ίδιος αστροναύτης. Κάποιοι σκυλιάζουν να αποκτήσουν φήμη και χρήμα για να χτίσουν ένα γκαράζ με 16 αγωνιστικά αυτοκίνητα, ο Kojima το έκανε για να αράζει με τον Mads Mikkelsen και να… "σκοτώνει χρόνο" με τη Nasa.

Το λογότυπο της NASA κοσμεί ένα εντυπωσιακό ρολόι με χρυσούς και ασημένιους τόνους, μαζί με τις λέξεις "Extra-Vehicular Creative Activity Suit" (δηλαδή την ονομασία της στολής του Ludens). Από κάτω, το λογότυπο της Kojima Productions είναι σφραγισμένο στη διαφανή θήκη που δείχνει τα γρανάζια του ρολογιού. Το ρολόι Space Ludens, το οποίο είναι αναλογικό και όχι smartwatch, θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένη διαθεσιμότητα. Μόνο 600 κομμάτια θα πωληθούν, 100 εκ των οποίων θα συνοδεύονται από το Skull Mask του Ludens, τη μάσκα με την όψη σκελετού που εμφανίζεται και ως logo της Kojima Productions. Η Anicorn δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την τιμή του, αλλά προηγούμενα ρολόγια της Nasa κόστιζαν συνήθως περισσότερα από 1.000€.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.