Συνελήφθη ο 17χρονος hacker του GTA VI

Συνελήφθη ο 17χρονος hacker του GTA VI

  • Έχει βαρύ φάκελο...

Κι όμως, ένας κολοσσός όπως η Rockstar Games έπεσε εν τέλει θύμα των κόλπων ενός -πολύ- νεαρού hacker και της ομάδας του. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, εφόσον η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός 17χρονου που φέρεται να είναι ύποπτος για hacking κατόπιν έρευνας του NCCU (Εθνική Μονάδα Κυβερνο-εγκλήματος). Αργότερα επιβεβαιώθηκε από τις συμμετέχουσες μεριές πως το άτομο ήταν υπεύθυνο για τις παράνομες ενέργειες απέναντι στις Rockstar Games και την Uber.

Πηγές που μελέτησαν το θέμα ισχυρίζονται επίσης πως στο κυνήγι του δράστη είχε μπει και το αμερικανικό FBI, ενώ ο νεαρός ήταν μέλος ενός group ονόματι Lapsus$, που έχει απασχολήσει πολλάκις τις εγχώριες αστυνομεύσεις και διώξεις λόγω των παράνομων κινήσεων του έναντι εταιρειών όπως οι Microsoft και Samsung.

Οι αρμόδιοι θα βγάλουν σχετική ανακοίνωση αναλύοντας όλες τις λεπτομέρειες αυτής της σύλληψης, παρόλα αυτά τα τωρινά δεδομένα δείχνουν πως ο μεγάλος κίνδυνος για τη Rockstar έσβησε. Για τους παραβάτες... τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.