Όλη η ιστορία πίσω από το λογότυπο του Mortal Kombat

Όλη η ιστορία πίσω από το λογότυπο του Mortal Kombat

  • Μας ανοίγεται ο John Tobias.

Όντας γιγαντιαίος fan της σειράς, η αλήθεια είναι πως γνώριζα για τα origins του θρυλικού αυτού logo, ωστόσο ο John Tobias, ένας εκ των βασικότερων στελεχών στη θέσπιση του franchise, μου έδωσε την αφορμή που χρειαζόμουν για να σας μεταλαμπαδεύσω αυτή τη γνώση. Συγκεκριμένα, ο προαναφερθέντας game developer βρήκε στα πράγματά του ένα από τα original, χειρόγραφα σχέδια του Mortal Kombat logo και αξιοποίησε τη στιγμή γράφοντάς μας εν συντομία το πώς προέκυψε η επιλογή του από την NetherRealm (τότε Midway Games).

Όταν αυτός και ο Ed Boon είχαν σκεφτεί το concept ενός fighting game βρισκόντουσαν ακόμη στη διαδικασία επιλογής ονόματος, έχοντας το 'Dragon Attack' ως πρόχειρη επιλογή. Ο λόγος; Η αγάπη του Ed Boon για το ομώνυμο κομμάτι των Queen. Τότε λοιπόν ο Tobias, με το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο, δοκίμασε διάφορα concepts arts, ένα εκ των οποίων ήταν ο χαρακτηριστικός δράκος, χάρις σε ένα αγαλματίδιο χρυσού δράκου που έφερε στα γραφεία τους ο συνάδελφός τους, John Vogel.

Η κατάληξη σε αυτό δεν ήταν άμεση όμως, αφού το λογότυπου υπέστη αρκετές παραμετροποιήσεις, ενώ η τελική του δομή καθορίστηκε από το γεγονός πως αναζητούσαν κάτι που θα θύμιζε τα minimal, αλλά λειτουργικά λογότυπα των Superman ή Batman. Όταν πια αποφασίστηκε η ιδέα του τουρνουά που θα λάμβανε χώρα εντός της ιστορίας του πρώτου παιχνιδιού -και σχεδόν όλων των μετέπειτα τίτλων- το logo αυτό ήταν μονόδρομος.

Υπήρξαν αμφιβολίες στην πορεία βέβαια, αφού ο Tobias εκμυστηρεύτηκε πως η αδερφή του τον είχε προειδοποιήσει πως έμοιαζε με ιππόκαμπο στα μάτια της, αλλά δεν απέτρεψε αυτόν και την ομάδα του από το να το χρησιμοποιήσουν στο τέλος. Μερικές δεκαετίες αργότερα, το λογότυπο του Mortal Kombat είναι χαρακτηριστικότατο εντός και εκτός της gaming βιομηχανίας.

Δυστυχώς, ο John Tobias δεν είναι πια μέλος της NetherRealm, αλλά δρα ως σύμβουλος εντός της Zynga. Η κληρονομιά του όμως δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση, όχι μόνο λόγω του σχεδιασμού του logo, αλλά και του χαρακτήρα που προκύπτει από το όνομά του, Noob Saibot (ανάποδο του Tobias).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.