Μεγάλες αλλαγές για τη σειρά Halo μετά τις απολύσεις

Μεγάλες αλλαγές για τη σειρά Halo μετά τις απολύσεις

  • Σημαντικές αποφάσεις από την 343 Industries.

Το Halo franchise έχει επανέλθει τις τελευταίες εβδομάδες στην επικαιρότητα, αρχικά με τις φήμες που ήθελαν την 343 Industries να χάνει την ηγεσία του IP και στη συνέχεια να έχουμε επίσημη δήλωση από μεριάς της που διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς. Κάπου εδώ τρυπώνει στην εξίσωση και ο Jason Schreier, δημοσιογράφος του Bloomberg, με τον οποίο έχω σοβαρές ιδεολογικές διαφορές στο κομμάτι μας, αλλά ο άτιμος δεν πέφτει έξω όταν δημοσιεύει ρεπορτάζ. Στο τελευταίο του κείμενο επιβεβαιώνει πως, όντως, η 343 θα παραμείνει στο τιμόνι του Halo στο ορατό μέλλον, παρ' όλα αυτά τα πράγματα σίγουρα δεν είναι ρόδινα εντός του στούντιο.

Όπως αναφέρει, τα έγγραφα στα οποία απέκτησε πρόσβαση το Bloomberg κάνουν λόγο για απόλυση τουλάχιστον 95 ατόμων της 343 τον περασμένο μήνα, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν βασικά στελέχη της ανάπτυξης του Halo Infinite και στην εταιρεία γενικότερα. Αυτό όμως που θεωρούμε πιο σημαντικό για το μέλλον του Halo είναι η ιδέα πως το στούντιο θα αλλάξει μηχανή γραφικών και ανάπτυξης των μετέπειτα Halo games, εφόσον φαίνεται πως έχει αποφασιστεί να στραφούν στην Unreal Engine. Το περιβάλλον της Epic παρίσταται σαφώς πιο φιλικό προς τους developers - ιδίως μπροστά στη Slipspace - και θα είναι πια το οικοσύστημα που, έστω και δοκιμαστικά, θα φιλοξενήσει τα επόμενα Halo games.

Για αυτά δεν γνωρίζουμε πολλά, πέραν του ότι (πάντα σύμφωνα με τον Schreier) υπάρχει το λεγόμενο 'Project Tatanka', το φημολογούμενο παιχνίδι που έρχεται σε συνεργασία με τη Certain Affinity, που κάποτε προοριζόταν για battle royale στο σύμπαν του Halo, αλλά πλέον έχει αλλάξει. Ο Schreier υποστηρίζει επίσης πως αποφεύχθηκε κάθε απάντηση από πλευράς Microsoft στις ερωτήσεις που της παρέθεσε, κάτι που συνήθως ο ίδιος θεωρεί επιβεβαίωση των λεγόμενών του. Τέλος, ο δημοφιλής ρεπόρτερ συμφώνησε με τις φήμες που θέλουν την αγνόηση οποιασδήποτε επέκτασης του campaign του Halo Infinite, εφόσον η 343 έχει στραφεί σε όλα τα παραπάνω και σε νέες ιδέες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.