Μόνιμη σύνδεση στο Internet θα απαιτεί το Redfall

Μόνιμη σύνδεση στο Internet θα απαιτεί το Redfall

  • The Vampires will drain your Internet.

Με βάση το επίσημο FAQ στην σελίδα του Redfall, το παιχνίδι θα χρειάζεται σταθερή σύνδεση στο Internet ανεξαρτήτως του mode (co-op ή single player) που επιθυμείτε να παίξετε. Φυσικά δεν θα χρειάζεται να έχετε συνδρομή στο Xbox Gold για να απολαύσετε το single player campaign, παρά μόνο την προαναφερθείσα μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο και account στο Bethesda.net.

Η παραπάνω κίνηση, βέβαια είναι άξια περιέργειας, καθώς τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια χρησιμοποιούν την μέθοδο του DRM για να μην πέσουν θύματα πειρατείας και έχουν ενσωματωμένη τη λειτουργία του offline play, όπως τα Gotham Knights, Monster Hunter Rise κ.α. Ασφαλώς εξαίρεση και παρόμοια περίπτωση είναι το Back 4 Blood, το οποίο παρότι ξεκίνησε με το ίδιο προαπαιτούμενο (μόνιμη σύνδεση στο δίκτυο) σε μεταγενέστερη αναβάθμιση το αφαίρεσε.

Σε σχόλιο της Bethesda στο VGC για τα παραπάνω αναφέρεται πως παρόλη την κριτική σχετικά με την γενικευμένη χρήση του online DRM στις κονσόλες της Microsoft, η οποία χρήση δημιούργησε προβλήματα (μη εκκίνηση αγορασμένων παιχνιδιών και προβλήματα στο cross-gen) σε ορισμένους χρήστες τους, στόχος της εταιρείας είναι η διατήρηση των παιχνιδιών διαχρονικά. Μάλιστα η εταιρεία, κινούμενη σε θετική κατεύθυνση και ακούγοντας το feedback από τους χρήστες της, αποφάσισε να αφαιρέσει το online check πριν την εκκίνηση του παιχνιδιού, το οποίο είχε επιβεβαιωθεί από το Does It Play? ένα twitter account, το οποίο ελέγχει εάν τα παιχνίδια δουλεύουν εξολοκλήρου internet free.

Τέλος να κλείσουμε τονίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί ένα ρεύμα στους χώρους του gaming, το οποίο ενδιαφέρεται να διατηρήσει τα παιχνίδια διαχρονικά. Ήδη έχουν χαθεί αρκετά στη πάροδο του χρόνου, κάτι που αποτελεί μία θετική νότα για την διατήρηση, κυρίως, των retro games.

Πηγή: VGC

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.