"Νεκρό" το Knockout City - Κλείνουν οι servers του στους επόμενους μήνες

"Νεκρό" το Knockout City - Κλείνουν οι servers του στους επόμενους μήνες

  • Χάθηκε το όνειρο ενός επιτυχημένου live-service game.

Την στενάχωρη απόφαση πως θα αναγκαστεί να αποσύρει την ύπαρξη του Knockout City ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες η Velan Studios. Το online παιχνίδι με gameplay τύπου dodgeball είχε πολλά ανεβοκατεβάσματα στην απόδοσή του, εφόσον υπήρξαν δύο φάσεις (στο launch και όταν έγινε free-to-play) που έγινε αρκετά viral σε πλατφόρμες παρακολούθησης περιεχομένου όπως το Twitch, αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού σε βάθος χρόνου, εξού και η απόφαση να κλείσουν οι servers του.

Η ημερομηνία στην οποία θα τιμήσουμε την ανάμνησή του είναι η 6η Ιουνίου, όταν και θα αποσυρθεί από κάθε ψηφιακό store όπου ήταν διαθέσιμο στα δύο και κάτι χρόνια παρουσίας του στο gaming. Στις 28 Φεβρουαρίου θα έρθει το τελευταίο του update με το περιεχόμενο της season 9, ενώ στην ίδια ημερομηνία θα εξαλειφθεί κάθε επιλογή αγοράς μικροσυναλλαγών στο εσωτερικό του digital store, ώστε να μην ξοδέψει κανείς χρήματα σε ένα game που θα του απομένουν μόλις 3-4 μήνες ζωής.

Ο director του παιχνιδιού, Jeremy Russo, κοινοποίησε ένα αναλυτικότατο blog post που εξηγεί τις αιτίες πίσω από αυτή την απόφαση, ωστόσο σας παραθέτουμε το ζουμί των δηλώσεών του:

"Το να δημιουργήσουμε ένα τόσο διαφορετικό παιχνίδι, δίχως σημεία σύγκρισης και εμπειρίας με τα live services, για πρώτη φορά στις καριέρες μας έκανε τα τελευταία δύο χρόνια ιδιαίτερα προκλητικά. Παρά τους 12 εκατομμύρια παίκτες και τα δισεκατομμύρια KOs σε όλη την υφήλιο, υπάρχουν αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού που χρήζουν αποδιοργάνωσης, ώστε να προσελκύσουν και να διατηρήσουν αρκετούς παίκτες και να είναι βιώσιμα. Εφόσον είμαστε ένα μικρό, indie studio είναι απλά απίθανο για εμάς να πραγματοποιήσουμε αυτών των ειδών συστημικές αλλαγές στο live game συνεχίζοντας παράλληλα να το υποστηρίζουμε. Έτσι, μας έγινε ξεκάθαρο πως χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ανοίξουμε τον δρόμο για τη Velan να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα, να καινοτομήσει."

Αν ήσασταν μεταξύ των fans του παιχνιδιού, έχετε τέσσερα μηνάκια μπροστά σας να το απολαύσετε όσο προλαβαίνετε!

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.