Πρόεδρος FIFA: "Το παιχνίδι μας θα είναι το καλύτερο για κάθε αγόρι ή κορίτσι"

Πρόεδρος FIFA: "Το παιχνίδι μας θα είναι το καλύτερο για κάθε αγόρι ή κορίτσι"

  • Καθ' οδόν η νέα εποχή.

Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στη μέρα του οριστικού διαζυγίου ανάμεσα στη FIFA και την EA Sports. Αμφότερες έχουν δηλώσει πως και μετά τη λήξη της συμφωνίας τους θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν ψηφιακά ποδοσφαιράκια, με τα FIFA 24 (?) και EA Sports FC 2024 (?) να είναι οι πρώτες αυτόνομες απόπειρες. Δεν γνωρίζουμε πολλά για κανένα από τα δύο, ωστόσο είχαμε μία νέα αναφορά στο πρώτο από τον πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino, που πρόσφατα ξανα-εκλέχτηκε για τη συγκεκριμένη θέση. 

Όπως μας μεταφέρει ο Martyn Ziegler της The Times, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα θέλει να κοντράρει την EA με το δικό της video game, εφόσον οι καναδοί αρνήθηκαν την πρόταση ανανέωσης. Ο Ιταλός chairman φαίνεται να είπε το εξής στο προαναφερθέντα δημοσιογράφο:

"Το επόμενο FIFA game - τα FIFA 25, 26, 27 και ούτω καθεξής - θα είναι το καλύτερο e-game για κάθε κορίτσι η αγόρι, θα έχουμε νέα για αυτό πολύ σύντομα".

Δεν ξέρω τι είναι πιο περίεργο στη δήλωσή του, το γεγονός ότι το αποκάλεσε "e-game" ή που προσπάθησε να πουλήσει inclusivity χωρίζοντας τα δύο φύλα; Όπως και να 'χει, σίγουρα δεν είναι πολύ σχετικός με τα video games, αλλά μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε πως γνωρίζει ήδη ποια θα είναι η ομάδα ανάπτυξης που θα αναλάβει να προσφέρει έναν εξομοιωτή στη μορφή βιντεοπαιχνιδιού. 

Από την άλλη, η EA πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει όσα περισσότερα δικαιώματα μπορεί από αυτά που της εξασφάλιζε η FIFA, εφόσον τα τελευταία χρόνια είχε πλήρη υποστήριξη διοργανώσεων όπως τα Champions/Europa/Conference League και των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διεθνών διοργανώσεων.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της (η EA είχε πει κάτι για Ιούλιο του 2023) και η αλήθεια είναι πως το σπάσιμο της συνεργασίας τους μετά από 30 σχεδόν χρόνια ίσως διαταράξει τις ισορροπίες του ποιο θα είναι το καλύτερο ποδοσφαιράκι για να παίζουμε με τις παρέες μας. Μήπως θα μπει στη συζήτηση το UFL; Μήπως θα κάνει comeback το eFootball; Θα φανεί στο χειροκρότημα ή στις ντομάτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.