Πράσινο φως για το Game Pass στο Steam

Πράσινο φως για το Game Pass στο Steam

  • Όλα για χατίρι του Steam Deck.

Με τα τωρινά δεδομένα, οι συνδρομητές του Game Pass στο PC πρέπει να χρησιμοποιούν ένα app της Microsoft ώστε να έχουν πρόσβαση στο game library τους, όμως ο CEO της Valve, Gabe Newell, είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να εισαχθεί το Game Pass στο Steam. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Valve δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει δική της υπηρεσία τύπου Game Pass.

Ο Phill Spencer, με δηλώσεις του έχει σχολιάσει θετικά την έλευση του Steam Deck, ενώ αντίστοιχα ο Gabe Newell δήλωσε πως είχε συνομιλίες με την Microsoft. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχει ιστορικό με συνδρομητικές υπηρεσίες στο Steam, καθώς το EA PLAY της Electronic Arts έχει προστεθεί στο Steam από το 2020.

Το Steam Deck τρέχει την τελευταία έκδοση του λογισμικού SteamOS της Valve, όπου βασίζεται στο Linux, επιτρέποντας στους παίκτες να έχουν πρόσβαση στο game library του Steam, καθώς και σε όλες τις λειτουργίες της πλατφόρμας. Επιπρόσθετα το Steam Deck παρέχει την δυνατότητα να εγκατασταθούν διάφορα λογισμικά σε αυτό, ενώ μπορεί να συνδέεται και με διάφορες συσκευές. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι οι παίκτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών όπως για παράδειγμα στο Microsoft Store και στο Xbox Game Pass.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Phil Spencer δήλωσε πως το Xbox Game Pass μπορεί να προστεθεί και σε άλλες κονσόλες στο μέλλον. Όταν σε μια συνέντευξη ρωτήθηκε αν η Microsoft σχεδιάζει να φέρει την συνδρομητική υπηρεσία στο Nintendo Switch, απάντησε πως οι κλειστές πλατφόρμες όπως αυτή δεν ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Συγκεκριμένα δήλωσε πως υπάρχει ένας τόνος πλατφορμών που μπορούν να αναπτυχθούν, όπως το internet, τα PC και τα κινητά.

Πηγή: videogameschronicle.com

Γράψτε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, που υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.