ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Πάνω από 1.5 δις πωλήσεις/downloads για το Sonic franchise

Ένα αστρονομικό ποσό, πράγματι!!

Με ένα από τα αρχαιότερα franchise η Sega κατάφερε να φτάσει το αστρονομικό ποσό των 1.51δις πωλήσεων / downloads με βάση δημοσίευμα από την εταιρεία. Φυσικά μέσα σε αυτό το νούμερο υπολογίζονται πέρα από τις πωλήσεις και τα downloads από τα free to play mobile games.

Κάπου εδώ πρέπει να αναλογιστούμε ότι παρόλο, που την δεκαετία του 90 το franchise ήταν στο ζενίθ, με τις αρχές του 2000 να κατρακυλάει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα η σειρά διατηρήθηκε παίρνοντας καινούργια πνοή μέσω των endless running mobile games. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι το Sonic Dash έχει ξεπεράσει τις 500 εκ downloads (που είναι το 1/3 του συνολικού νούμερου). Ακόμη από το 2013 έχουν κυκλοφορήσει πέρα από το Sonic Dash, το Sonic Dash 2: Sonic Boom, Sonic Runners. Sonic Runners Adventures και Sonic Forces: Speed Battle με το τελευταίο να ξεπερνάει τα 94 εκ downloads. Το αμφιλεγόμενο κομμάτι της ιστορίας είναι φυσικά κατά πόσο τα re-downloads μετράνε στο σύνολο (μέσω Google Play) με αποτέλεσμα να δημιουργούν νούμερα “φούσκες”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν αμφιβάλλει για την σπουδαιότητα στην ιστορία του gaming και την αρχαιότητα του franchise. Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι στις 8 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Sonic Frontiers, οπότε ετοιμαστείτε για πολύ τρέξιμο.

Μιχάλης Κωνσταντάκης's Avatar

Μιχάλης Κωνσταντάκης

Γιατί το gaming για μένα είναι μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο χάος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88