ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

1.900 υπάλληλοι απολύθηκαν από το gaming τμήμα της Microsoft

Παρελθόν από τις Activision Blizzard, Xbox και Bethesda.

Σταματημό δεν έχουν οι απολύσεις στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς η Microsoft παίρνει τη σκυτάλη από την Riot Games, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τη μείωση του προσωπικού της. Άτυχοι του νέου αυτού κύματος είναι 1.900 υπάλληλοι, που μέχρι πρότινος εργαζόντουσαν στις Activision Blizzard, Bethesda και Xbox. 

Ως συνέπεια είχαμε και την ακύρωση του survival game που είχε ανακοινωθεί από την Blizzard, που διεύθυνε ο Dan Hay, πρώην υπεύθυνος των Far Cry της Ubisoft. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, επιβεβαίωσε πως πρόκειται να αποχωρήσει και αυτός μαζί με τον chief design officer, Allen Adham.

Το IGN κατάφερε να αποσπάσει το mail του Phil Spencer που στάλθηκε εσωτερικά στο gaming τμήμα της Microsoft σχετικά με τις απολύσεις. 

«Καθώς προχωράμε στο 2024 η ηγεσίας της Microsoft Gaming και της Activision Blizzard έχουν δεσμευτεί να ευθυγραμμίσουν τη στρατηγική και ένα νέο σχέδιο εκτέλεσης με μία βιώσιμη δομή κόστους, που θα υποστηρίζει το σύνολο της αναπτυσσόμενης επιχείρησης μας. Μαζί θέσαμε προτεραιότητες, προσδιορίσαμε τομείς αλληλοκάλυψης και διασφαλίσαμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τις καλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτή της διαδικασίας λάβαμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό του εργατικού δυναμικού μας στα video games κατά 1.900, από τα 22.000 συνολικά άτομα που εργάζονται σε αυτά. Η ηγετική ομάδα του Gaming και εγώ δεσμευόμαστε να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά.»

Στη συνέχεια ο Phil ευχαριστεί όλους όσους επηρεάζονται άμεσα και εργάστηκαν στις Activision Blizzard, ZeniMax και Xbox όλα αυτά τα χρόνια, καθώς θεωρεί πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των παραπάνω εταιρειών. Επιπλέον, ο ίδιος δεσμεύεται πως θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη στους εργαζομένων που θα αποχωρήσουν, συμπεριλαμβανομένων των παροχών απόλυσης που ενημερώνονται από την τοπική νομοθεσία.

Πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει στη βιομηχανία, καθώς ελάχιστες είναι οι εταιρείες που έχουν κρατήσει αναύλωτο τον εργατικό δυναμικό τους, με το μεγάλο ερώτημα να είναι πως θα απορριφθούν οι τόσες χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν την εργασία τους τα τελευταία χρόνια.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.