ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

10 εκατομμύρια πωλήσεις για το Sekiro: Shadows Die Twice

Η FromSoftware γίνεται mainstream!

Κάποτε τα παιχνίδια της soulslike υποκατηγορίας του gaming θεωρούνταν niche και δυσπρόσιτα. Για το δεύτερο δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχει αλλάξει, όμως κάθε άλλο παρά άγνωστα ή ιδιαίτερα μπορούν να θεωρηθούν. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τελευταία games της FromSoftware καταφέρνουν να πουλάνε 10+ εκατομμύρια αντίτυπα άκοπα. Τελευταίος επιτυχών αυτής της άσπαστης αλυσίδας το Sekiro, που μόλις ανακοινώθηκε πως ξεπέρασε και αυτό το παραπάνω νούμερο, παρότι είναι ένας τίτλος που έχει γνωρίσει και ελλείψεις σε stock.

Μετράμε περίπου 4.5 χρόνια από όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Στο τέλος του 2019 αναδείχθηκε και GOTY στα The Game Awards. Η Activision το προωθούσε συνεχώς, όμως ο COVID-19 αποτέλεσε μεγάλο φραγμό στην πώληση του παιχνιδιού από όταν συμπλήρωσε έναν χρόνο στην αγορά και ακόμα πιο έντονα στη χώρα μας, όπου δυσκολευόμασταν να βρούμε το παιχνίδι διαθέσιμο ακόμα και στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Όπως και να 'χει, το Sekiro και η FromSoftware τα κατάφεραν ξανά και οι 10 εκατομμύρια πωλήσεις αποτελούν σφραγίδα εμπορικότητας του στούντιο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν και το Armored Core VI θα μπορέσει να προσεγγίσει τέτοια νούμερα, γιατί - κακά τα ψέματα - δεν έχει ακουστεί/διαφημιστεί τόσο. 

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.