ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

10.000 εργαζόμενους των Xbox και Bethesda απολύει η Microsoft

Μεγάλες απώλειες ακόμα και για τα μεγάλα studios.

Οι μαζικές απολύσεις της Microsoft επηρέασαν τα τμήματα βιντεοπαιχνιδιών τόσο στο Xbox όσο και στην Bethesda. Την Τετάρτη, η Microsoft επιβεβαίωσε τα σχέδια για απολύσεις περίπου του 4,5% του εργατικού δυναμικού του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα που αριθμεί 220.000 άτομα που με απλά μαθηματικά  είναι περίπου 10.000 άτομα. Οι περικοπές έρχονται έναν χρόνο ακριβώς μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision Blizzard έναντι περίπου 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Bloomberg, επηρεάζονται η Bethesda Game Studios, καθώς και η 343 Industries, η εταιρεία πίσω από το Halo Infinite του 2021. Επιπλέον, η επιχείρηση HoloLens της Microsoft και ορισμένα άλλα τμήματα φέρονται επίσης να αποτελούν μέρος των περικοπών.

Ορισμένοι πρώην εργαζόμενοι έχουν ήδη αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιβεβαιώσουν ότι απολύθηκαν. "Τα παιχνίδια επηρεάζονται από τις απολύσεις, οι οποίες πιθανότατα περιλαμβάνουν άτομα της ομάδας μου", έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ο Gary Waliczek, κύριος μηχανικός για την ανάπτυξη του Xbox, πριν αφαιρέσει αυτό το tweet. Η Renee Sogueco, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην Bethesda, έγραψε: "Λοιπόν, συνέβη! Σήμερα, απολύθηκα από την Bethesda Softworks ως αποτέλεσμα των απολύσεων της #Microsoft, οπότε είμαι τώρα ξανά στην αγορά... Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και ανυπομονώ για το τι θα ακολουθήσει". Ο Kevin Schmitt, ανώτερος σχεδιαστής του Halo Infinite, επιβεβαίωσε επίσης ότι απολύθηκε, μαζί με τον Jesse Stipek, παραγωγό της 343, και τον Sam Luangkhot, ο οποίος ήταν υπεύθυνος κοινότητας για το The Elder Scrolls Online.

Η Microsoft φέρεται να αιτιολογεί τις απολύσεις λόγο μη αποδοτικότητας συγκεκριμένων υπάλληλων και επίσης είπε ότι θα βάλει σε performance coaching όσους υπάλληλους δείχνουν πτωτική τάση στην παραγωγικότητα τους. Πάραυτα ο αριθμός των 10000 ατόμων είναι σημαντικός και μόνο το μέλλον θα δείξει αν θα έχει επιπτώσεις στις παράγωγες της εταιρείας η αν αυτή η κίνηση θα τη δικαιώσει μακροπρόθεσμα.

Πηγή: VGC

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88