ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Απώλεια σχεδόν 2 εκατομμύριων συνδρομητών PS Plus ύστερα από τις αλλαγές

Η Sony το αποδίδει στον.. καλό καιρό.

Παρατηρήθηκε μείωση στους συνολικούς συνδρομητές της υπηρεσίας της Sony από τον περασμένο Ιούνιο, τότε που είδαμε τις νέες επιλογές συνδρομής του PS Plus (Playstation Plus Extra και Premium). Τα προτερήματα των νέων συνδρομών, με σημαντικότερο την πρόσβαση σε ένα game catalogue όπου ο χρήστης μπορεί να διαλέξει να κατεβάσει πολλά από τα παιχνίδια που του προσφέρονται, δεν φαίνεται να βοήθησαν ιδιαίτερα να επεκταθεί το κοινό του.

Απ` ό,τι φαίνεται αυτή η στρατηγική δεν ήταν πολύ επιτυχημένη, καθώς από την αρχή αυτού του προγράμματος ο αριθμός συνδρομητών έχει πέσει από τους 47.3 εκατομμύρια χρήστες στους 45.4 μέσα σε τρείς μήνες. Αντίστοιχα έχουν πέσει και οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAUs) από 104 εκατομμύρια στους 102. Η πτώση αυτή φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τότε που η Sony άρχισε να μοιράζεται αυτά τα στατιστικά στις αρχές του 2020. Βέβαια, παρ` όλες τις απώλειες, υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος ανά συνδρομητή από ποτέ, προσφέροντας 10% αύξηση στα συνολικά κέρδη της.

Όταν ρωτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Sony, Hiroki Totoki, από το VGC απέδωσε την αιτία στις όλο και περισσότερο μειωμένες πωλήσεις των third-party games και στο ότι λόγω του καλού καιρού όλο και περισσότεροι βγαίνουν έξω και δεν παίζουν video games καθώς και στην φτωχή προώθηση των νέων υπηρεσιών. Παρ` όλα αυτά πιστεύει ότι θα υπάρξει αύξηση των συνδρομητών στο επόμενο τετράμηνο με τις κυκλοφορίες των God of War Ragnarök και Call of Duty: Modern Warfare 2, αλλά και με την προσθήκη περισσότερων first-party παιχνιδιών στον κατάλογο.

Ιάκωβος Τοπάλογλου


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88