ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

22 εκατομμύρια πωλήσεις για το Hogwarts Legacy μέσα στο 2023

Ήταν μία καλή χρονιά για την Warner Bros.

Σε μία αρκετά αναλυτική συνέντευξη στο Variety προέβη ο Πρόεδρος της Warner Bros. Interactive Entertainment, David Haddad, ο οποίος μίλησε όχι μόνο για τις «μαγικές» πωλήσεις και τα στατιστικά του Hogwarts Legacy, αλλά και γενικότερα για την πολύ καλή πορεία που έκαναν τα franchises της εταιρείας μέσα στο 2023.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε, από την 10η Φεβρουαρίου μέχρι και την αλλαγή του έτους, το Hogwarts Legacy έφτασε τις 22 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλες τις πλατφόρμες, με 2 εκατομμύρια από αυτές να πραγματοποιούνται μόνο μέσα στην περίοδο του Δεκεμβρίου.

Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί για τους οποίους είμαι αρκετά περήφανος, αλλά και το γεγονός ότι το ευχαριστήθηκαν οι fans. Έφερε το Harry Potter στη ζωή με έναν νέο τρόπο για τους gamers, όπου μπορούσαν να είναι ο εαυτός τους μέσα στην ιστορία. Σε αυτό στόχευε η ομάδα της Avalanche όταν ανέπτυσσε το παιχνίδι και νομίζω πως αυτός ήταν και ο λόγος που πήγε τόσο καλά και παραμένει το best-selling παιχνίδι της χρονιά σε όλη τη βιομηχανία παγκοσμίως. Μία θέση που τυπικά καλύπτεται από κάποιο από τα γνωστά sequels και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να φτάσουμε στις υψηλότερες θέσεις.

Για του λόγου το αληθές, το Hogwarts Legacy εκτός από τις εκατομμύρια πωλήσεις του, μέτρησε και εκατομμύρια ώρες παιχνιδιού από τους fans και συγκεκριμένα 707 εκατομμύρια ώρες. Όπως ανέφερε και ο Haddad, πολλοί παίκτες επέστρεψαν στον κόσμο του Hogwarts παραπάνω από μία φορές για να ζήσουν τα διαφορετικά storylines που προσέφεραν οι διάφοροι οίκοι του Hogwarts. Στοιχείο που αποτυπώνεται και σε άλλα in-game δεδομένα, όπως τα 819 εκατομμύρια φίλτρα που κατασκευάστηκαν, τα 1,3 δις μαγικά φυτά που φυτεύτηκαν, τα 593 εκ. μαγικών ζώων που σώθηκαν, αλλά και τα 4,9 δις σκοτεινών μάγων που νικήθηκαν μέσα στο παιχνίδι.

Η χαρά όμως της Warner Bros. Games δεν ήταν μόνο το Hogwarts Legacy, αλλά και το Mortal Kombat 1, το οποίο, όπως αναφέρει ο Haddad, "φιλοξένησε περισσότερους από ποτέ παίκτες στα 30 χρόνια ύπαρξης του franchise".

Τέλος, το μέλλον προμηνύεται αρκετά ευοίωνο για τον όμιλο μιας και οι επερχόμενες κυκλοφορίες των studio που βρίσκονται υπό την αιγίδα της Warner Bros. έχουν όλα τα φόντα να αφήσουν ένα εξίσου σημαντικό στίγμα στη βιομηχανία του gaming. Εκτός του Quidditch παιχνιδιού που αναμένεται να προστεθεί στο σύμπαν του Harry Potter, η Warner κάνει μεγάλο focus στα live services παιχνίδια, αλλά και στη μετάβαση και εδραίωση ιστορικών της IPs στο χώρο του gaming. Πρώτο και καλύτερο παράδειγμα, το σύμπαν της DC, το οποίο θα εμπλουτιστεί με μία ακόμα κυκλοφορία, αυτή του Suicide Squad: Kill the Justice League, που όπως αναφέρει ο Haddad, "αποτελεί το πιο μεγαλεπήβολο project μας μέχρι στιγμής", ενώ αναμένεται και η ευρεία κυκλοφορία του MultiVersus. Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει κι ένα open-world single-player παιχνίδι με πρωταγωνίστρια την Wonder Woman, που κάνει gaming ντεμπούτο στο Suicide Squad, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και παιχνίδια που θα ανήκουν στο σύμπαν που πάνε να χτίσουν ο James Gunn και Peter Safran.

Ένα αρκετά σταθερό μήνυμα έρχεται από τα ανώτατα κλιμάκια της Warner Bros. Discovery είναι η σημασία των franchises. Τα games θα διαδραματίσουν έναν μοναδικό και σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε τα franchises μας ενδιαφέροντα και στο μυαλό του κοινού, διότι υπάρχουν πολλοί fans και κόσμος που έχουν ως αφετηρία κατανάλωσης περιεχομένου τα games.

Ένα μήνυμα που ακούμε ολοένα και περισσότερο από μεγάλους κολοσσούς του entertainment και που είμαστε σίγουροι ότι ήδη καθορίζει το gaming τοπίο για το προσεχές μέλλον.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...