ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Τις 25 εκατομμύρια πωλήσεις ξεπέρασε το PS5

Γεμίζουν με κονσόλες τα σπίτια.

Τα οικονομικά αποτελέσματα που κατέγραψε η Sony το περασμένο τρίμηνο είναι πλέον live. Έχουμε διάφορα δεδομένα, όπως τον συνολικό αριθμό των PS Plus subscribers και τις πωλήσεις ορισμένων games, ωστόσο το νούμερο που πάντα τραβάει τα βλέμματα είναι αυτό των PS5 πωλήσεων. Το νεότερο console hardware του ιαπωνικού κολοσσού έχει μοιραστεί πια 25 εκατομμύρια φορές, κάτι που σχεδόν ταυτίζεται φυσικά και με τις πωλήσεις του, εφόσον είναι εξαντλημένο από παντού. Μπορεί το νούμερο να μην πιάνει τον αρχικό στόχο της Sony, ωστόσο δείχνει πως η ζήτηση για την κονσόλα παραμένει αμείωτη ακόμα και 2 γεμάτα χρόνια μετά το αρχικό launch. 

Τα έσοδα της Sony, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της κονσόλας, ανέβηκαν κατά 12% το περασμένο τρίμηνο, ωστόσο το καθαρό κέρδος μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ (49%), κάτι που οφείλεται κυρίως στα χρήματα που δαπανήθηκαν για το κλείσιμο του deal με την Bungie. Όπως δείχνουν τα τωρινά δεδομένα, οι συνολικές κονσόλες που θα έχουν πουληθεί μέσα στο 2022 θα προσεγγίζουν σε αριθμό τον περσινό, άρα θα είναι γύρω στα 12 εκατομμύρια, εκτός απροόπτου.

Θυμίζουμε πως υπάρχει φήμη ότι θα λανσαριστεί νέο PS5 μοντέλο με αποσπώμενο disc drive, κάτι που ενδέχεται να βοηθήσει πολύ στο θέμα του αποθέματος και στη διάθεση των κονσολών στα καταστήματα, αφού ακόμα πρέπει να είναι πολύ τυχερός κάποιος για να βρει το ασπρόμαυρο κουτί σε κάποιο ράφι. Τα 25 εκατομμύρια κομμάτια πάντως σε δύο χρόνια -και με αυτό το απόθεμα- δείχνουν πως το PS5 μπορεί να έχει έναν τρομερό κύκλο ζωής.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88