ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Για 6 μήνες αποκλειστικό στο PS5 το Final Fantasy XVI

Έτσι προκύπτει από το διαφημιστικό της Sony.

Ένα σύντομο σποτάκι, που παρουσιάζει για ακόμα μία φορά τις πολλαπλές δυνατότητες του DualSense, έκανε την εμφάνισή του στα κανάλια του PlayStation και ίσως προδίδει μία σημαντική λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, οι διευκρινήσεις του κάτω μέρους στα δευτερόλεπτα που το σποτάκι δείχνει το Final Fantasy XVI αναφέρουν πως το action JRPG της Square Enix θα είναι PS5 αποκλειστικότητα για ένα εξάμηνο από την ημέρα της κυκλοφορίας του.

Κατά το reveal του παιχνιδιού στο PS Showcase του 2020 αναφέρθηκε ο όρος PS5 console exclusive, συνοδευόμενο από μία υπόσχεση και για PC launch. Το δεύτερο πάρθηκε από νωρίς πίσω, εφόσον μάλλον ανακοινώθηκε νωρίτερα από ότι όφειλε. Ενώνοντας τις τελείες και την τωρινή αποκάλυψη φτάνουμε στο συμπέρασμα πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023 στο PS5 και εντός της χειμερινής περιόδου στα PC και πουθενά αλλού, καθώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αποκάλυψή του ως "console exclusive" αν έρθει και στο Xbox, ας πούμε.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι επιβεβαιωμένο, ωστόσο είναι φανερό πως η Sony αρέσκεται να έχει τέτοιου είδους προνόμια γύρω από τη σειρά FF, εξού και το γεγονός το ότι κάναμε 1.5 χρόνο να δούμε το Final Fantasy VII Remake να έρθει στα PC και δεν έχει κυκλοφορήσει αλλού έκτοτε. Ίσως όλα αυτά να ξεκαθαριστούν σύντομα, εφόσον ο director του παιχνιδιού είπε πως θα ακούσουμε περισσότερα για το FFXVI πριν το τέλος του έτους.

Δείτε επίσης το review μας για το Final Fantasy VII Remake Intergrade.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88