ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

82% των Αμερικανών gamers έκαναν in-game αγορές σε δωρεάν τίτλους μέσα στο 2023

Microtransactions: We love to hate them and we love to buy them.

Τα microtransactions μπορεί να τα μισούμε όλοι και όλες, αλλά όπως δείχνουν τα δεδομένα η έκφραση “όλοι και όλες” μπορεί να μην ισχύει και τόσο τελικά. Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Games Industry.biz σε συνεργασία με την in-game διαφημιστική πλατφόρμα Anzu, πάνω από το 80% των Αμερικανών gamers πραγματοποίησαν έστω και μία in-game αγορά σε fremium τίτλους με τους οποίους διασκέδασαν μέσα στο 2023. Ως freemium τίτλοι καθορίζονται αυτοί που μπορεί κανείς να κατεβάσει και να παίξει δωρεάν, π.χ. Fortinite, αλλά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αγοράς περιεχομένου μέσα στο ίδιο το παιχνίδι το οποίο συμπληρώνει την εμπειρία, π.χ. κάποια cosmetics.

Η έρευνα, που φέρει το όνομα Comscore’s 2024 State of Gaming Report, επίσης αποκάλυψε πως το 62% των ενηλίκων της χώρας -18 ετών και άνω- ασχολήθηκε ενεργά με το gaming, εκ των οποίων το 49% ανήκει στην γενιά των millennials -όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996- και το 13% στη γενιά των Gen Z -γεννημένοι μετά το 1996-. Παράλληλα, το 77% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως παίζουν σε παραπάνω από μία πλατφόρμες, εκ των οποίων το ένα τρίτο εναλλάσσεται μεταξύ κονσολών, PC και mobile.

Μπορεί να μην έχουμε ακριβή νούμερα για τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν, όμως σύμφωνα με την έρευνα, οι Αμερικανοί gamers πέρασαν τουλάχιστον 45 δισεκατομμύρια(!) ώρες σε gaming sites και εφαρμογές πέρσι, ενώ τα esports έγιναν αρκετά δημοφιλή. Όπως δηλώνουν τα δεδομένα, περίπου 86% των Gen Z και 80% των millennials που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως παρακολούθησαν esports, ενώ το 53% των Gen Z και το 61% των millennials ασχολήθηκε ενεργά με esports περιεχόμενο. Όπως βλέπουμε τελικά, μπορεί η γκρίνια γύρω από microtransactions και το κατά πόσο τα esports αποτελούν πραγματικά αθλήματα να υφίσταται, όμως ο κόσμος τα αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το gaming.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...