ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Nvidia και Google εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την εξαγορά της Activision

Οι εταιρείες παίρνουν θέση!

Εμπόδια στην εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, φαίνεται πως προσπάθησαν να βάλουν αμφότερες Nvidia και Google. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, αυτές οι δύο εταιρείες είχαν προσεγγίσει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) κατά το πρόσφατο παρελθόν, εκφράζοντας τους προβληματισμούς στους σχετικά με την επικείμενη εξαγορά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η FTC ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η εξαγορά ύψους περίπου 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η επίτευξη αυτής της συμφωνίας θα δώσει μεγάλο προβάδισμα στις κονσόλες Xbox, με κίνδυνο να κατασταλεί ο ανταγωνισμός.

Πληροφορίες του σημερινού ρεπορτάζ. θέλουν τόσο την Nvidia όσο και την Google να έχει βοηθήσει με παροχή διάφορων πληροφοριών, που θα βοηθούσαν την FTC να υποστηρίξει καλύτερα τη θέση της. Μερικά από τα επιχειρήματα που παρέθεσαν, ήταν πως η Microsoft θα αποκτήσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στο Cloud gaming, στις συνδρομητικές υπηρεσίες και στα παιχνίδια για κινητά.

Βέβαια, σύμφωνα με μία πηγή, μπορεί η Nvidia να υποστήριξε την ανάγκη για ίση πρόσβαση στα παιχνίδια, χωρίς όμως να εναντιωθεί άμεσα στην εξαγορά.

Ο David Cuddy, εκπρόσωπος της Microsoft, ανέφερε στο Bloomberg πως: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε -και αντιμετωπίζουμε προληπτικά- ζητήματα που εγείρονται από ρυθμιστικές αρχές ή ανταγωνιστές, για να διασφαλίσουμε πως η συμφωνία ολοκληρώνεται με εμπιστοσύνη. Θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερη πρόσβαση στα παιχνίδια, όχι λιγότερη».

Δεν βλέπουμε να κλείνει σύντομα η συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ όσο μαθαίνουμε πως εμπλέκονται και τρίτοι, όλο αυτό μπορεί να γίνεται ολοένα και περίπλοκο. Σίγουρα πάντως, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον σχετικά με το ποιος θα καταφέρει να παραθέσει τα καλύτερα επιχειρήματα, αν το ζήτημα φθάσει εν τέλει όντως στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγή: Bloomberg

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88