ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι βρετανικές αρχές μπλοκάρουν την εξαγορά της Activision από το Xbox

Και το σίριαλ δεν σταματά...

Ανατρεπτική αποδείχθηκε η ημέρα λήξης της διορίας της απόφασης του CMA, όσο και η απόφαση αυτή καθαυτή για το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της εξαγοράς του τριπτύχου Activision-Blizzard-King από το Xbox και τη Microsoft. Χαρακτηρίζεται έτσι διότι παρά τη θετική διάθεση που φάνηκε να υπάρχει το τελευταίο διάστημα, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως το deal θα περάσει επιτέλους, η απόφαση του Competition and Markets Authority είναι αρνητική! Η εν λόγω επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε πως η επένδυση που άγγιξε σχεδόν τα 70 δις δολάρια θα βλάψει τους καταναλωτές, εφόσον θεωρεί πως η Microsoft έχει ισχυρές προοπτικές μονοπωλίου στην αγορά του cloud gaming!

Η εναρκτήρια σύνοψη της απόφασης που πάρθηκε αναφέρει:

"Το CMA απέτρεψε την προτεινόμενη αγορά της Activision από τη Microsoft, λόγω ανησυχιών πως η συμφωνία θα μεταποιήσει το μέλλον του ταχέως εξελισσόμενου cloud-gaming εμπορίου, οδηγώντας σε μειωμένη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους gamers του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια."

Όπως προείπαμε, το "άγχος" του CMA δεν αφορά τα gaming franchises που θέλει να εντάξει το Xbox στην φαρέτρα του, αλλά στο πόσο ισχυρή μπορεί να γίνει η Microsoft στην cloud αγορά:

"[...] Η Microsoft έχει ισχυρή θέση στις cloud gaming υπηρεσίες και τα αποδεικτικά στοιχεία που διατέθηκαν στο CMA έδειξαν πως η Microsoft θα έβρισκε διαφημιστικά επωφελές το να κάνει τα παιχνίδια της Activision αποκλειστικά στη δική της cloud gaming υπηρεσία. [...] Η διαπραγμάτευση θα ενίσχυε το πλεονέκτημα της Microsoft στην αγορά, δίνοντάς της έλεγχο πάνω σε πολύ σημαντικό gaming περιεχόμενο όπως τα Call of Duty, Overwatch και World of Warcraft. Οι αποδείξεις που έγιναν διαθέσιμες προς το CMA υποδεικνύουν πως, εκτός της συγχώνευσης, η Activision θα ξεκινούσε να προσφέρει παιχνίδια μέσω cloud πλατφορμών στο προσεχές μέλλον."

Αν θέλετε να διαβάσετε την πλήρη ανακοίνωση του CMA πατήστε εδώ, διότι υπάρχουν αρκετές ακόμη λεπτομέρειες και δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με περαιτέρω δικαστικούς όρους. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Έληξε η υπόθεση; Άκυρος ο ντόρος; Σε καμία περίπτωση...

Ίσα-ίσα που τώρα ξεκινάει η όλη ιστορία, εφόσον η Microsoft έδωσε ήδη την απάντησή της, ξεκαθαρίζοντας όχι μόνο πως θα υποβάλλει έφεση, αλλά και πως αργά ή γρήγορα θα καταφέρει το επιθυμητό deal. Ορίστε η δήλωση του Brad Smith, αντιπροέδρου της Microsoft:

"Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι σε αυτή την εξαγορά και θα προβούμε σε ένσταση. Η απόφαση του CMA απορρίπτει μια ρεαλιστική πορεία για την αντιμετώπιση των προβληματισμών σχετικά με τον ανταγωνισμό και αποθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε ήδη υπογράψει συμβόλαια για να καταστήσουμε τα δημοφιλή παιχνίδια της Activision Blizzard διαθέσιμα σε 150 εκατομμύρια περισσότερες συσκευές και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ενίσχυση αυτών των συμφωνιών μέσω ρυθμιστικών διορθωτικών μέτρων. Είμαστε αρκετά απογοητευμένοι που μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις η απόφαση αυτή φαίνεται να αντικατοπτρίζει μια εσφαλμένη κατανόηση αυτής της αγοράς και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί στην πραγματικότητα η σχετική cloud τεχνολογία."

Όπως αντιλαμβάνεστε και τονίσαμε παραπάνω, το όλο ζήτημα έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως ακόμα και αν υπάρχει ενδεχόμενο νέας ανατροπής, η εξαγορά δεν φαίνεται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2023... Το πλήγμα είναι τεράστιο για τη Microsoft που καιρό τώρα έχει εστιάσει πλήρως την προσοχή της σε αυτή τη μεγάλη "έξοδο" και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δρώμενα έως ότου υπάρξει κάποια οριστική έκβαση στην υπόθεση.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88