ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ακόμα να βγάλει τα λεφτά του το Alan Wake 2

Αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό...

Η Remedy άνοιξε τα χαρτιά της και μίλησε για την οικονομική της πορεία, δείχνοντας σε εμάς και σε όλο τον κόσμο νούμερα που εν μέρει προβληματίζουν. Μπορεί το φινλανδικό στούντιο να μην σημειώνει τρελές απώλειες, ωστόσο φαίνεται πως ακόμα και τα πιο ποιοτικά της έργα δυσκολεύονται να ευδοκιμήσουν από χρηματικής άποψης.

Αναφερόμαστε φυσικά στην πιο πρόσφατη επιτυχία της, το Alan Wake 2, σε ένα παιχνίδι που είναι δύσκολο να το αναφέρεις και να μην το συνοδεύσεις από κάποιο έπαινο, ωστόσο το ίδιο δεν έχει καταφέρει να φέρει έσοδα στη Remedy ή στην Epic Games που έβαλε "πλάτες" για να εκδοθεί και να υπάρξει γενικότερα. 

Στην εν λόγω αναφορά, η Remedy αναφέρει ρητά πως το Alan Wake 2 ακόμη δεν είναι κερδοφόρο και τώρα είναι που πλησιάζει στο να καλύψει (μετά από 10 μήνες κυκλοφορίας) τα όσα δαπάνησαν οι δημιουργοί του για να το φτιάξουν και να το διαφημίσουν. Η Remedy ευελπιστεί πως θα ρεφάρει όταν κυκλοφορήσει και τα υπόλοιπα DLCs του, και ακόμα περισσότερο με την physical έκδοση που έχει ανακοινώσει και σίγουρα θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για να το αγοράσει περισσότερος κόσμος που δεν ψωνίζει ψηφιακά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σοκαριστικό και ανησυχητικό να βλέπουμε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της τρέχουσας γενιάς να δυσκολεύεται τόσο ακόμα και να βγάλει τα έξοδά του, δείγμα του πόσο έχουν ανέβει τα κόστη ανάπτυξης των παιχνιδιών και πόσο έξω μπορεί να πέσει η επένδυση ακόμα και σε ένα όραμα που είναι - αποδεδειγμένα και αντικειμενικά - εξαιρετικό.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αναλυτικό μας review για το Alan Wake 2.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.