ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αμφίβολα τα 60FPS στο GTA VI ακόμα και για το PS5 Pro

Έτσι τουλάχιστον εκτίμα ένας tech expert.

PS5 Pro και GTA VI φαίνεται πως μοιράζονται μία ιδιαίτερη σχέση, καθώς διάφορες φήμες έχουν ακουστεί κατά καιρούς που συνδέουν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία των δύο. Σήμερα όμως δεν θα αναφερθούμε σε μία ενδεχόμενη πιθανή κυκλοφορία τους, αλλά στο πώς θα «τρέχει» το επερχόμενο GTA VI στη νέα κονσόλα της Sony, η οποία όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα.

Ο ειδικός αναλυτής σε θέματα τεχνολογίας και ιδρυτής του Digital Foundry, Rich Leadbetter, εκτιμά πως το PS5 Pro θα διαθέτει λειτουργία υψηλής συχνότητας στη CPU στα 3,85 GHz, κάτι που την οδηγεί στο να είναι πιο αποδοτική περίπου 10% σε σχέση με αυτή που έχει τώρα ένα PS5. Αυτό φυσικά μπορεί να ενισχύσει τα FPS ενός παιχνιδιού, χωρίς όμως απαραίτητα να μπορεί να συμβεί και στο καθένα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Leadbetter, το PS5 Pro αν και πιο ισχυρό δεν θα μπορεί να «τρέξει» το GTA VI στα 60FPS, εκτός βέβαια αν η Rockstar Games κάνει κάτι «μαγικό» στο optimization. Ωστόσο, το νέο GTA θα φαίνεται σίγουρα πολύ καλύτερο στο αναβαθμισμένο μοντέλο του PS5.

Μπαίνοντας στη γενιά αρκετοί από εμάς ελπίζαμε πως τα 60FPS θα αποτελούν αφετηρία σε κάθε παιχνίδι ή τουλάχιστον επιλογή θυσιάζοντας τον οπτικό τομέα. Κάτι τέτοιο φυσικά μέχρι τώρα δεν ισχύει, ενώ αν ισχύσει στις αναβαθμισμένες εκδόσεις κονσολών μεσούσης της χρονιάς, δεν είναι σίγουρο πως θα εφαρμόζεται και σε όλα τα παιχνίδια.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.