ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ανακοινώθηκε το Gears of War: E-Day ως prequel της σειράς

Παίζοντας ξανά ως Marcus Fenix!

Λίγο πριν κλείσει το μεγάλο showcase του Xbox και δούμε εξονυχιστικά το επερχόμενο Call of Duty: Black Ops 6, η Microsoft επέλεξε επιτέλους να ανακοινώσει το νέο Gears. Αν και όλοι περιμέναμε να παρουσιαστεί το έκτο κεφάλαιο της σειράς, η The Coalition επέλεξε να μας ξαφνιάσει, ανακοινώνοντας τελικά το Gears of War: E-Day.

Πρόκειται για το prequel του πρώτου παιχνιδιού, το οποίο επιστρέφει τα πρωταγωνιστικά ηνία στον κατά πολύ νεότερο τότε Marcus Fenix που γνωρίζαμε. Χρονικά, βρισκόμαστε δεκατέσσερα χρόνια πριν το Gears of War, με τον Marcus και τον Dom Santiago να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, για να αντιμετωπίσουν την πρωτοεμφανιζόμενη απειλή που ονομάζεται Locust. Για πρώτη φόρα αναμένεται να βιώσουμε την Emergence Day, μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ολόκληρου του franchise.

Η The Coalition αναφέρει πως οι λάτρεις της σειράς θα συναντήσουν κάτι γνώριμο, καθώς η ίδια εργάζεται για να αναδημιουργήσει και να βελτιώσει το third-person κομμάτι, με το cover shooting αλλά και τις στιγμές δράσεις να πρωταγωνιστούν. Όλα τα παραπάνω θα έρθουν έχοντας σύγχρονο οπτικό τομέα, με την εταιρεία ανάπτυξης να προσπαθεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε ένα κλασσικό Gears of War, το οποίο βέβαια θα διαθέτει next-gen τεχνολογίες.

Στο σύντομο trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα, είδαμε μία σκληρή 1v1 μονομαχία του νεαρού Marcus με ένα Locust, ενώ διακρίναμε πως ο τόνος του παιχνιδιού είναι ελαφρώς πιο σκοτεινός από αυτόν που είχαμε συνηθίσει, με την The Coalition να έχει αναθεωρήσει κάπως την αισθητική της σειράς. Έγινε επίσης γνωστό πως η ανάπτυξη του Gears of War: E-Day γίνεται εξ αρχής με τη βοήθεια της Unreal Engine 5. Το trailer πάντως δεν συνοδεύτηκε δυστυχώς από κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.