ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αναπληρώσιμες μπαταρίες θα πρέπει να έχουν οι φορητές κονσόλες του μέλλοντος

Πέρασε η σχετική νομοθεσία της ΕΕ.

Μία νέα εποχή για το φορητό gaming θα σημάνει η έλευση του έτου 2027, βάσει μίας νομοθεσίας που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με αυτή, κάθε προϊόν τεχνολογίας και ψυχαγωγίας που θα κυκλοφορήσει μετά από εκείνη την ημερομηνία θα οφείλει να πλοιρεί ορισμένες κατασκευαστικές προϋποθέσεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκετια η εύκολη αλλαγή της μπαταρίας του από τον καταναλωτή/αγοραστή, χωρίς την παρέμβαση ειδικού ή κέντρων υποστήριξης.

Σε απλά ελληνικά, αν η Nintendo για παράδειγμα, που συνηθίζει να παράγει handheld κονσόλες, έχει στα πλάνα της κάποιο hardware που θα κυκλοφορήσει από το 2027 και ύστερα αυτό θα οφείλει να έχει μπαταρία που θα αλλάζεται εύκολα από όσους το αγοράσουν και δεν θα χρειάζεται να το στείλουν σε τεχνικό ή στο service της Nintendo και της όποιας αντιπροσωπίας της. Το ίδιο θα ισχύσει για κάθε εταιρεία που φιλοδοξεί να λανσάρει κάποιο παρόμοιο μηχάνημα και οι υποψήφιοι στο κόλπο είναι αρκετοί (Sony, Valve, Asus και άλλες). Όλες τους έχουν το ελεύθερο όμως να διανέμουν προϊόντα που δεν θα επηρεαστούν από αυτό τον κανονισμό, άπαξ και προλάβουν την προαναφερθείσα προθεσμία. Φέρνουμε ξανά ως παράδειγμα τη Nintendo, εφόσον υποπτευόμαστε πως ο διάδοχος του Switch δεν βρίσκεται τόσο μακριά, κοινώς δεν θα χρειάζεται να είναι σύμφωνος με τα παραπάνω.

Τονίζουμε ξανά πως μιλάμε για μπαταρίες που αντικαθιστώνται εύκολα και όχι στροφή σε αλκαλικές μπαταρίες ή κάτι τέτοιο. Όπως η Ευρώπη αναγκάζει την Apple να βάλει σιγά-σιγά το USB στις ζωές των iOS χρηστών, έτσι και τώρα θα αναγκάσει τους console manufacturers να μην λοξοδρομούν από blueprints με αποσπώμενες μπαταρίες, ειδάλλως δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν τα προϊόντα τους εντός της γηραιάς ηπείρου.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.