ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

"Αντίο" στο Xbox Live Gold και υποδεχόμαστε το Game Pass Core

Αλλάζουν τα συνδρομητικά πακέτα της Microsoft.

Θεωρήστε παρελθόν αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ως “Xbox Live Gold”. Το αναμενόμενο έγινε με την online υπηρεσία της Microsoft, εφόσον οι δημιουργοί του Xbox ανακοίνωσαν και επισήμως πως το συγκεκριμένο subscription service καταργείται από τις 14 του Σεπτέμβρη, μεταβαίνοντας στη νέα εποχή του online play για το Xbox που, για ακόμα μία φορά, φέρει την ονομασία του Game Pass.

Τη θέση του στη λίστα των επιλογών που θα έχουν μπροστά τους οι fans του Xbox θα πάρει το νεοανακοινωθέν και νεοσύστατο Xbox Game Pass Core, ένα πακέτο στο οποίο θα μεταβούν απευθείας όλα τα τωρινά μέλη του τέως Live Gold. Τα benefits αυτού θα διαφέρουν μερικώς, εφόσον το Game Pass Core θα δίνει πράγματι την πρόσβαση στο διαδικτυακό multiplayer για όσο παραμένει κανείς εγγεγραμμένος σε αυτό, αλλά αντί για μηνιαία δωρεάν games θα προσφέρει μία λίστα από διαθέσιμα games προς αξιοποίηση. Αυτή θα απορροφά από τον πλήρη κατάλογο του Xbox Game Pass και θα περιλαμβάνει 25+ ποιοτικούς τίτλους ως “πρόγευμα” στις ανώτερε βαθμίδες.

Η σχετική λίστα θα περιλαμβάνει τα παρακάτω και θα υποδέχεται 2-3 νέες προσθήκες ανά έτος:
- Among Us
- Descenders
- Dishonored 2
- Doom Eternal
- Fable Anniversary
- Fallout 4
- Fallout 76
- Forza Horizon 4
- Gears 5
- Grounded
- Halo 5: Guardians
- Halo Wars 2
- Hellblade: Senua’s Sacrifice
- Human Fall Flat
- Inside
- Ori & The Will of the Wisps
- Psychonauts 2
- State of Decay 2
- The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

Το μηνιαίο κόστος του Xbox Game Pass Core για τη χώρα μας θα ανέρχεται στα 6.99€, εξού και το γεγονός πως όσοι πληρώνουν το Xbox Live Gold δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσουν καμία διαδικασία ή ρύθμιση, εφόσον συμπίπτουν οι τιμές τους.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως με τις νέες αλλαγές όποιος πληρώνει το Xbox Game Pass for Console, το στάνταρ πακέτο με τα 10.99€/μήνα, δεν θα επωφελείται από online play. Κοινώς, μοναδική επιλογή για όποιον θέλει να συνδυάσει το ιντερνετικό gaming και ολόκληρη λίστα παιχνιδιών του Game Pass θα πρέπει να πληρώνει αναγκαστικά το ύψιστο tier, αυτό του Xbox Game Pass Ultimate.

Τέλος εποχής, λοιπόν, για την “απαρχή” του συνδρομητικού gaming στις κονσόλες, εφόσον το Xbox Live Gold είχε ξεκινήσει αυτό το κίνημα πριν 20+ χρόνια. Υποθέτουμε πως θα μάθουμε περισσότερα για το Game Pass Core και το περιεχόμενό του όσο πλησιάζουμε στο launch του!

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.