ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Απέλυσε 530 εργαζόμενους της η Riot

Επικεντρώνεται σε λιγότερα projects με μεγαλύτερο αντίκτυπο...

Παρελθόν αποτελεί με κάθε επισημότητα σχεδόν το 11% του παγκόσμιου δυναμικού της Riot Games, δημιουργού του πασίγνωστου League of Legends. Η ίδια η εταιρία δήλωσε μέσω μιας μακροσκελής ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της, πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση για το μέλλον της, προσπαθώντας να παραμείνει σε... βιώσιμη τροχιά.

‘’Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας, είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε μέρες σαν αυτή, αλλά αυτή η απόφαση είναι κρίσιμη για το μέλλον της Riot.”

‘’Αυτό δεν είναι για να καθησυχάσει τους μετόχους ή να επιτύχει κάποιον συγκεκριμένο τριμηνιαίο αριθμό εσόδων – είναι αναγκαίο.”

Για να φέρει εις πέρας τον στόχο μείωσης των εξόδων της, η Riot θα εστιάσει σε λιγότερα έργα τα οποία θα της αποφέρουν μεγαλύτερο αντίκτυπο ή θα μπορούσε να πει κάποιος με πιο απλά λόγια, μεγαλύτερα έσοδα στα ταμεία της με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Επιπλέον θα συρρικνωθεί η ομάδα του card game, Legends of Runeterra, ενώ η third-party εταιρία publishing ‘Riot Forge’ θα κλείσει οριστικά μετά την επερχόμενη κυκλοφορίας της με ονομασία, Bandle Tale: A League of Legends Story.

‘’Οι προσαρμογές που κάνουμε στοχεύουν στο να εστιάσουμε σε περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη δική σας εμπειρία, καθώς μειώνουμε την επένδυση σε πράγματα τα οποία δεν έχουν.’’

 

 

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.