ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αφαιρέθηκε η "8K" ένδειξη από τις συσκευασίες των PS5 κονσολών

Απορούμε γιατί βρέθηκε εκεί εξαρχής...

Παρατηρήθηκε πως στην αγορά κυκλοφορούν πια κούτες που εμπεριέχουν τις δύο εκδόσεις του PS5 (με blu-ray και χωρίς) οι οποίες παρουσιάζουν μία διαφορά στο εξωτερικό τους. Φαίνεται να αφαιρέθηκε σιωπηλά το 8K εικονίδιο στο πάνω και δεξιά μέρος της συσκευασίας που στις προηγούμενες εκδόσεις βρισκόταν στο πλάι των αντίστοιχων 4K/120FPS και HDR ενδείξεων. Ο λόγοι πίσω από αυτό μπορεί να είναι από ιδιαίτερης μέχρι μηδενικής σημασίας.

Προφανώς το όλο 8K εγχείρημα είναι κάτι που δεν υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα. Το μοναδικό video game ικανό να τρέξει σε αυτή την ανάλυση στο PS5 είναι το The Touryst, οπότε πράγματι, η Sony δεν είπε ποτέ ψέματα ότι η κονσόλα είναι ικανή να εξάγει αυτό το αποτέλεσμα. Απλά σχεδόν κανένας developer στον κόσμο, τουλάχιστον του mainstream gaming, δεν αναπτύσσει παιχνίδια με στόχο το output να πιάνει τα 8K, εφόσον αργεί ακόμα η πλήρης μετάβαση στην εποχή των 7680 × 4320 pixels.

Οπότε, η σχετική αφαίρεση της 8K στάμπας μπορεί να συνέβη πολύ απλά επειδή δεν υπήρχε νόημα να βρίσκεται εκεί. Από την άλλη, υπάρχουν πιο πονηροί που υποστηρίζουν ότι οι ικανότητες του PS5 Pro, που ακόμα να ανακοινωθεί, θα είναι πιο 8K-oriented, οπότε και να παρουσιαστεί ως το μοναδικό μηχάνημα που είναι τόσο ισχυρό. 

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το στάδιο όπου θα παίζουμε παιχνίδια σε 8K σε κονσόλες σίγουρα φαντάζει αρκετά χρόνια μακριά ακόμα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.