ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αποχωρεί από τη Housemarque ο director του Returnal

Αποχαιρέτησε το φινλανδικό studio ο Harry Krueger.

Μετά από μία πολύ επιτυχημένη καριέρα 14 ετών στη Housemarque, ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ανάπτυξης του Returnal και αρκετών δημιουργιών της ομάδας του, αφήνει τη θέση του στα PlayStation Studios αναζητώντας νέες περιπέτειες στο game development. Η ανακοίνωση είναι κάπως ξαφνική, δεδομένου του ότι η Housemarque έδειχνε να διανύει περιόδους ανάπτυξης μετά το PS5 παιχνίδι που παρέδωσε πίσω στο 2021, κι όμως θα στερηθεί των υπηρεσιών του Harry Krueger από εδώ και στο εξής.

Το γεγονός αποκάλυψε η ίδια η εταιρεία μέσα από τον προσωπικό της ιστότοπο, κάνοντας να φανεί πως οι δύο πλευρές χωρίζουν ειρηνικά:

"Κατά τη διάρκεια των 14 χρόνων μου στη Housemarque, είχα την απίστευτη τύχη να δουλέψω στο ένα ονειρεμένο έργο μετά το άλλο και είχα το προνόμιο να εργαστώ δίπλα σε μερικούς πραγματικά ταλαντούχους και υπέροχους ανθρώπους στην πορεία. Ήταν τιμή μου να συνοδεύσω τη Housemarque σε αυτό το ταξίδι, παρακολουθώντας την ανάπτυξή μας από τους μικρότερους τίτλους μας, εμπνευσμένους από τα arcades, μέχρι τα υπέροχα ύψη που φτάσαμε με το Returnal. Πραγματικά τινάξαμε μαζί τους πυλώνες του ουρανού και θα είμαι για πάντα περήφανος για όλα τα καταπληκτικά πράγματα που έχουμε καταφέρει ως στούντιο. Η αποχώρησή μου από την Housemarque ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα, αλλά φεύγω από την εταιρεία με τίποτα άλλο παρά βαθιά ευγνωμοσύνη για το παρελθόν και μια λαμπερή αισιοδοξία για το μέλλον - με ένα συναρπαστικό νέο project στα σκαριά, μια φανταστική ομάδα που είναι πιο δυνατή από ποτέ και τη συνεχή υποστήριξη της Sony και των Playstation Studios, ξέρω ότι το πιο γνωρίζω κεφάλαιο της Housemarque δεν έχει ακόμη γραφτεί", μοιράστηκε ο Krueger

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα έγραψε και ο General Manager και συν-ιδρυτής της Housemarque, Ilari Kuttinen:

"Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του Harry είδαμε τον «θάνατο των arcades» και επίσης πετύχαμε ορόσημα ανάπτυξης που κάποτε μόνο ονειρευόμασταν. Το πάθος και η καθοδήγηση του Harry ήταν ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της τροχιάς του στούντιο μας στην τρέχουσα κλίμακα. Η αναγέννηση των arcades, που ορίζεται από το Returnal, προβάλει φανερά τον αντίκτυπο και το όραμά του και είναι ένα εξαιρετικό σημείο για τους μελλοντικούς ηγέτες να αναλάβουν και να συνεχίσουν να βελτιώνονται".

Άγνωστο το επόμενο βήμα του Harry Krueger στη βιομηχανία, σίγουρα όμως θα λείψει αρκετά, τουλάχιστον από άποψη συνεισφοράς, από την ομάδα των Resogun, Nex Machina, κλπ.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.