ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αποκάλυψη του Indiana Jones and the Great Circle από την MachineGames

Με κάμερα πρώτου προσώπου και άφθονες ιστορικές ανακαλύψεις!

Το παιχνίδι του δημοφιλέστερου φανταστικού εξερευνητή επιτέλους εμφανίστηκε στις οθόνες μας μέσα από το σημερινό Xbox Developer_Direct. Οι δημιουργοί των Wolfenstein προέβησαν στο gameplay reveal του Indiana Jones and the Great Circle και μας μίλησαν για το πώς η περιπέτεια του θαρραλέου αρχαιολόγου θα ξεχωρίσει από κάθε προηγούμενη. 

Το πρώτο πράγμα που μας έκανε - και συγχρόνως δεν μας έκανε - εντύπωση είναι η κάμερα πρώτου προσώπου. Και λέμε έτσι διότι όλα τα προηγούμενα games του IP, όπως και κάθε όμοιό του (Tomb Raider, Uncharted, κλπ) είχαν third-person οπτική. Από την άλλη, η MachineGames ειδικεύεται στο να μας βάζει να παρακολουθούμε καταπληκτικές ιστορίες μέσα από τα μάτια του ήρωα/πρωταγωνιστή και αυτό μας λέει πως ευελπιστεί να κάνει και με το συγκεκριμένο παιχνίδι: να νιώσουμε πως κάθε δράση είναι δική μας. Σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού βέβαια, όπως σε cinematics και σε περιβαλλοντικές αλληλεπιδράσεις, η κάμερα θα αποστασιοποιείται για να μας δείχνει ολόσωμο τον Indy.

Η ιστορία του στήνεται μεταξύ των Raiders of the Lost Ark και The Last Crusade και μα υπόσχεται να μας βάλει να λύσουμε αρκετούς γρίφους, να ανακαλύψουμε φοβερά μυστήρια και να ταξιδέψουμε σε διάφορα μέρη με ιστορικοαρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπως το Βατικανό, την Αίγυπτο και ναούς στα Ιμαλάια. 

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη χρήση του μαστίγιου του, του χαρακτηριστικού αυτού εργαλείου για τον Indiana Jones, εφόσον θα χρησιμοποιηθεί δεόντως σε σενάρια μάχης για να πονάτε, να πνίγετε και να φέρνετε πιο κοντά σας για μπουκέτα τους Ναζί, όπως και για να σκαρφαλώνετε σε διάφορα σημεία και να δημιουργούνται όλα αυτά τα φοβερά set pieces στα οποία μας είχαν συνηθίσει οι ταινίες με τον Harrison Ford. By the way, ο χαρακτήρας και η μορφή του είναι φυσικά εμπνευσμένοι από τον ηθοποιό του Hollywood, όμως την ερμηνεία έχει αναλάβει ο Troy Baker. Έχει κάνει Uncharted ο άνθρωπος, έτοιμος είναι.

Κλείνοντας, οι devs μας υποσχέθηκαν πως το Indiana Jones and the Great Circle θα είναι κυκλοφορία του 2024, εννοείται για PC και Xbox Series X|S και πάντα μέσω του Game Pass.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.