ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Απολύσεις για τη Supermassive Games

Ακόμα ένα δυσάρεστο γεγονός…

Στην αγαπημένη μας βιομηχανία μια σκιά αιωρείται (πάλι), καθώς η Supermassive Games, που βρίσκεται πίσω από επιτυχίες όπως το Until Dawn και το The Quarry, έρχεται αντιμέτωπη με το trend των απολύσεων. Η εταιρεία ανάπτυξης με έδρα το Guildford ανακοίνωσε σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού της, αποδίδοντας την απόφαση σε "σημαντικές προκλήσεις" εντός της βιομηχανίας παιχνιδιών. Με μια ανάρτηση στο Χ μας ενημερώνει για το τι πρόκειται να γίνει. Αυτή η εξέλιξη στη Supermassive Games είναι ενδεικτική μιας ευρύτερης τάσης αστάθειας στην υποστήριξη των υπαλλήλων στον κλάδο των video games.

Καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τις οικονομικές αβεβαιότητες, τις κυμαινόμενες απαιτήσεις της αγοράς και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ανάπτυξης παιχνιδιών, άλλα και τους υψηλότατους οικονομικούς στόχους που ζητάνε κάποιες φορές οι επενδυτές, οι απολύσεις δυστυχώς έχουν γίνει μόδα. Αυτό έκτος από το αντίκτυπο που έχει στους εργαζόμενους αφήνει και στο αγοραστικό κοινό μια ανασφάλεια για προϊόντα που αγαπά. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα τέτοιες ενέργειες θα πάψουν να συμβαίνουν σε τέτοια συχνότητα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε στην περίπτωση της Supermassive πως θα διαχειριστεί την απώλεια αυτών των περίπου 90 ατόμων, δεδομένου του ότι έχει 3 γνωστά υπό εξέλιξη projects (Little Nightmares III, The Casting of Frank Stone, The Dark Pictures Anthology: Directive 8020).

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.