ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Απολύσεις και ακύρωση Deus Ex παιχνιδιού στην Eidos-Montréal

Το τραγικό αυτό trend συνεχίζεται.

Δυστυχώς το 2024 συνεχίζει να εξελίσσεται σε μία κάκιστη χρονιά για τους game developers, με ακόμα μία ταλαντούχα ομάδα να ανακοινώνει πως απομάκρυνε αρκετά μέλη της. Η Eidos-Montréal, το στούντιο που μας χάρισε τα νεότερα Deus Ex, το Thief και το πολύ πετυχημένο Marvel's Guardians of the Galaxy, επιβεβαίωσε το κύμα απολύσεων στα ενδότερά της, δίνοντας αξία στο ρεπορτάζ που είχε κυκλοφορήσει λίγες ώρες νωρίτερα το Bloomberg.

Σε αυτό το ρεπορτάζ βέβαια ο Jason Schreier έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Eidos-Montréal πέταξε τις όποιες ιδέες είχε για ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι στο σύμπαν του Deus Ex, ακυρώνοντας το επόμενο παιχνίδι της σειράς που ανέπτυσε ήδη από το 2021. Φυσικά, τέτοιες ενέργειες υποδηλώνουν αναταραχές του development και συνήθως συνοδεύονται και από αναχωρήσεις, που στην περίπτωση της Eidos-Montréal σχεδόν άγγιξαν τις 100.

Ακολουθεί απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η καναδέζικη ομάδα της Embracer:

"Το παγκόσμιο οικονομικό πλαίσιο, οι προκλήσεις του κλάδου μας και η συνολική αναδιάρθρωση που ανακοινώθηκε από την Embracer επηρέασαν τελικά το στούντιο μας. Λήφθηκε η δύσκολη απόφαση να αφεθούν 97 άτομα από ομάδες ανάπτυξης, διοίκησης και υποστήριξης.

Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όλο το επηρεαζόμενο προσωπικό κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Αυτοί οι πολύ ταλαντούχοι, έμπειροι άνθρωποι εισέρχονται στην αγορά εργασίας και θέλουμε να βρουν τα επόμενα έργα τους και τους βοηθάμε να το κάνουν."

Το στούντιο πλέον εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός νέου IP, όπως μεταφέρει ο Schreier, ενώ η αξιοποίησή του από τη στιγμή που εξαγοράστηκε πίσω στο 2022 φαίνεται πως θα αργήσει να αποφέρει καρπούς.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.