ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Απολύσεις στην EA και πλήγμα για τα Star Wars και Battlefield

Είχαμε Ridgeline... είχαμε Mandalorian...

Ακόμα μία τραγική ιστορία, ολογράφως "κύμα απολύσεων", προστίθεται στο ήδη ασφυκτικό από δυσάρεστα νέα για το gaming 2024. Η EA (Electronic Arts) εντάσσεται στη λίστα των τεράστιων εταιρειών, που συγκαταλέγονται από devs και publishers, που διώχνει άτομα, συνεχίζοντας ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αναθεώρησης εταιρικής στρατηγικής και εργατικού δυναμικού. Τα "πυρά" χτύπησαν συγκεκριμένες ομάδες της, μία από τις οποίες θα κλείσει μάλιστα οριστικά.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά ο Andrew Wilson, CEO της EA, επιβεβαίωσε πως 5% των εργαζομένων της EA έχασε τη δουλειά του, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 670 άτομα, από τους 13.400 γνωστούς υπαλλήλους που είχαν καταγραφεί μέσα στο 2023.

Δεν θα αναμασήσουμε τις δικαιολογίες που τόσες μέρες ακούμε ξανά και ξανά από κάθε εταιρεία που έχει κόψει "χαρτάκι" για ανάλογες ανακοινώσεις, θα εστιάσουμε όμως στην περίπτωση της Ridgeline Games, της ομάδας που αναλάμβανε τα campaigns των Battlefield. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη ομάδα θα αναστείλει ολοκληρωτικά τη λειτουργία της, με όλο το βάρος της σειράς Battlefield να πέφτει πια πάνω στην Criterion.

Το κακό όμως τρίτωσε όταν συζητήθηκε το όνομα της Respawn. Το team που μας χάρισε τα εξαιρετικά Jedi: Fallen Order και Jedi: Survivor δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το όραμά του για ένα Star Wars FPS παιχνίδι που ξέραμε πως φτιάχνει (Mandalorian για την ακρίβεια), εφόσον η EA επιβεβαιώνει πως το project ακυρώθηκε, λέγοντας τα παρακάτω:

"Αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε από την πρώιμη ανάπτυξη ενός Star Wars Action FPS για να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε νέα έργα που βασίζονται στις ιδιόκτητες επωνυμίες μας, παρέχοντας παράλληλα υποστήριξη για υπάρχοντα παιχνίδια. Είναι πάντα δύσκολο να απομακρυνθείς από ένα έργο και αυτή η απόφαση δεν αντανακλά το ταλέντο, την επιμονή ή το πάθος που έχει η ομάδα για το παιχνίδι. Το να δώσουμε στους fans τις επόμενες δόσεις των εμβληματικών franchises που θέλουν είναι ο ορισμός της υπερπαραγωγικής αφήγησης και το σωστό μέρος για να επικεντρωθούμε."

Να δούμε πού θα σταματήσει όλο αυτό το - καθόλου - αστείο...

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.