ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Απολύσεις στις ομάδες των Just Cause και Dead by Daylight

Κλείσιμο γραφείων, ακυρώσεις projects, όλα καλά...

Δισδυσάρεστες ειδήσεις με κοινό θέμα είχαμε σήμερα από δύο πολύ ταλαντούχες ομάδες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών. Ο λόγος για τις Avalanche Studios και Behaviour Interactive, που μας χάρισαν games όπως τα Just Cause και Dead by Daylight αντίστοιχα, οι οποίες επιβεβαίωσαν πως αποδεσμεύουν δεκάδες μέλη τους. 

Στην περίπτωση της Avalanche -BTW, άλλη είναι η Avalanche του Hogwarts Legacy- η ζημιά άγγιξε τις εργασιακές συνθήκες και κατ' επέκταση τις ζωές 50 περίπου ατόμων, αριθμός που αποτελούσε το 9% του εργατικού της δυναμικού. Μερικοί developers χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλες έδρες της Avalanche, εφόσον έκλεισαν εξ ολοκλήρου τα γραφεία της σε Νέα Υόρκη και Μοντρεάλ, αφήνοντας μόνο αυτά στη Στοκχόλμη, στο Μάλμε και στο Λίβερπουλ λειτουργικά. Η Avalanche Studios Group, όπως ονομάζεται ο όμιλος, πήρε αυτή τη δύσκολη απόφαση, προσπαθώντας να ανακάμψει από μερικά παραπατήματα στην αγορά.

Εξίσου επίπονη ιστορία έχουμε από τη μεριά της Behaviour Interactive, αφού και αυτή "χρειάστηκε" να απολύσει 95 άτομα που, όντας μεγαλύτερο team, αποτελούσε το 7% των 1300 συνολικών εργαζομένων. Κάτι πρέπει να έχει εκείνη η γειτονιά του Καναδά, γιατί και εδώ είναι η έδρα στο Μοντρεάλ που επηρεάστηκε από αυτή την ανακατανομή προσωπικού. Μάλιστα υπήρξε ντόμινο απολύσεων σε αυτή την περίπτωση, εφόσον είχαν απολυθεί άλλα 45 άτομα πίσω στον Γενάρη.

Όπως καταλαβαίνετε, το 2024 συνεχίζει δυστυχώς να είναι η χρονιά των απολύσεων στο gaming και όσο και αν παρακαλάμε να σταματήσει αυτό το τραγικό trend, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε μήπως ακόμα είμαστε στην αρχή του.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.