ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Μεγάλη αναβολή για το Ark 2 και remaster του πρώτου game

Ολική μετάβαση στην Unreal Engine 5!

Εντελώς εκτός πλάνων φαίνεται να βγήκε η Studio Wildcard, δημιουργός του Ark: Survival Evolved, εφόσον αστόχησε σε κάθε προθεσμία που είχε θέσει για το sequel που έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό. Το Ark 2, παιχνίδι που αποκαλύφθηκε στα The Game Awards 2020, υποτίθεται πως θα εμφανιζόταν σε early access μορφή μέσα στο τρέχον έτος, κάτι που απέχει εντελώς από την πραγματικότητα όταν η ομάδα ανάπτυξής του ανακοινώνει πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων στα τέλη του 2024. Το βλέπαμε να έρχεται, εφόσον μεσολάβησε πολύ μεγάλο διάστημα έως ότου λάβουμε κάποια ενημέρωση για την πορεία του development και ιδού τα στενάχωρα αποτελέσματα, εφόσον αυτό που υποδηλώνει το εν λόγω blog post είναι μία αναβολή σχεδόν δύο χρόνων.

Το roadmap που παρατέθηκε έχει βέβαια πολλές περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μένοντας για λίγο ακόμα στο delay, οι developers ισχυρίζονται πως μάχονται για τη μέγιστη δυνατή βελτίωση του Ark 2, εφόσον ακόμα πειραματίζονται με τις δυνατότητες και τα εργαλεία της Unreal Engine 5. Μάλιστα, μας ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δούμε πλάνα του παιχνιδιού μέσα στο 2023 σε καμία μορφή, κοινώς μην ελπίζετε σε νέο gameplay, κάποιο trailer, ούτε καν κάποιο screenshot. Έχουν εστιάσει πλήρως στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ενώ θέλουν να επιτύχουν την εξαρχής υλοποίηση του cross-platform play και νέων QOL αλλαγών/προσθηκών, δεδομένου του feedback που έχουν λάβει όλα αυτά τα χρόνια από το Ark: Survival Evolved.

Μιας και αναφερθήκαμε στο πρώτο παιχνίδι, στην ίδια ανάρτηση είχαμε και την αποκάλυψη του Ark: Survival Ascended. Εν γένει, αποτελεί ένα remaster του original τίτλου στην Unreal Engine 5, που αναμένεται για PC, PS5 και Xbox Series X|S τον ερχόμενο Αύγουστο. Η αναβαθμισμένη αυτή έκδοση θα επωφεληθεί από όλες τις οπτικοακουστικές τεχνολογίες της νέας μηχανής γραφικών της Epic, όπως οι Nanite, Lumen και RTXDI, όπως και πολλές προσαρμογές στα UI/UX. Μερικές εξ αυτών που αναφέρθηκαν είναι το mini map, συστήματα queueing, κάμερα τρίτου προσώπου, ping system και αρκετό balacning. Οι hardcores που ενδιαφέρονται και για τη μετάβαση στους νέους servers μπορούν να διαβάσουν τις αναλυτικές ρυθμίσεις που θα υποστεί το remaster εδώ.

Υπενθυμίζουμε πως το Ark 2 θα αποτελέσει, έστω προσωρινά, αποκλειστικότητα των next-gen Xbox κονσολών και του Game Pass. Στο παιχνίδι συμμετέχουν οι Vin Diesel και Auli`i Carvalho, ενώ το project υποστηρίζει η Grove Street Games.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88