ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Αρνητική στο ενδεχόμενο εξαγοράς της η Capcom

Θέλει να διατηρήσει τη δημιουργική της ακεραιότητα.

Σε μία συνέντευξη που έδωσε ο Haruhito Tsujimoto, COO της Capcom, στο Bloomberg συζητήθηκε το κατά πόσο η ιαπωνική εταιρεία θα ενδιαφερόταν να πουληθεί και να προσφέρει το έργο της για λογαριασμό κάποιων εκ των first-party κολοσσών. Κρίνοντας από τα λόγια του, αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι υπαρκτό, με τον Tsujimoto να θεωρεί ότι στην Capcom στοχεύουν στην εσωτερική ανάπτυξη και πρόοδο, διατηρώντας παράλληλα την ελευθερία τους ως creators. 

Για το θέμα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για συγχωνεύσεις και εξαγορές στη βιομηχανία παιχνιδιών. Κάποτε ήμασταν στόχος, αλλά αντί απόκτησης μίας εξωτερικής εταιρείας, προτιμούσαμε την οργανική ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε και να αναπτύξουμε εσωτερικά το ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να υλοποιηθούν στρατηγικές ανάπτυξης. Πιστεύω επίσης ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά δεν έχουμε καμία πρόθεση να εξαγοραστούμε ή να εξαγοράσουμε εταιρείες.»

Στην πορεία ρωτήθηκε ευθέως και πώς θα κινούταν αν κάποια μεγάλη εταιρεία όπως η Microsoft τους προσέγγιζε απαντώντας:

«Θα αρνιόμουν ευγενικά την προσφορά, γιατί πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν ήμασταν ισότιμοι συνεργάτες.»

Αυτό υπονοεί πως οποιοσδήποτε άλλος και αν την προσέγγιζε (Sony, Embracer, Amazon, κλπ) δεν θα ήταν υποψήφιος επενδυτής για αυτούς, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και τις φήμες που τη θέλουν εδώ και καιρό να έχει πάρε-δώσε με τους "μεγάλους" του gaming τα τελευταία χρόνια.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.