ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Astro Bot: Στις 12-15 ώρες η διάρκειά του και με πολλά νέα features

Κάτι πιο ολοκληρωμένο υπόσχεται η Team Asobi!

Σε 1.5 μήνα περίπου θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε μία νέα, πιο μεγάλη βόλτα παρέα με τη χαριτωμένη μασκότ των PS4/PS5 και οι διαθέσιμες πληροφορίες για αυτό αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Ο Nicolat Doucet έδωσε νέα συνέντευξη στην οποία μίλησε για το επερχόμενο Astro Bot του PS5, δίνοντας μερικές υποσχέσεις γύρω από τη διάρκεια του παιχνιδιού, τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και την ευρύτερη γιγάντωση του project.

Πολύ σημαντική για τη δημιουργία του Astro Bot φαίνεται πως θα αποδειχθεί η ενίσχυση της Team Asobi. Από τη στιγμή που το παιχνίδι μπήκε σε στάδιο παραγωγής η ομάδα που ασχολείται μαζί του μεγάλωσε από τα 25 άτομα στα 65, που μπορεί ακόμα να μην πιάνει σαν νούμερο τις μεγάλες AAA παραγωγές αλλά δείχνει την πολυπλευρικότητα του σχεδιαγράμματος πίσω από την ανάπτυξή του. Στο μεταξύ, η Team Asobi πραγματοποίησε και αναβάθμιση της μηχανής γραφικών της κάτι που θα οδηγήσει και σε ένα οπτικά ποιοτικότερο game, αλλά και με περισσότερα physics και άλλες λειτουργίες.

Στις 12-15 ώρες υπολογίζει ο director του Astro Bot τον χρόνο που θα χρειαστούμε για να τερματίσουμε το παιχνίδι και τόνισε ότι αυτό ήταν το ιδανικό game length για να διατηρηθεί το ενθουσιαστικό του τέμπο από την αρχή μέχρι το τέλος του. Εξήγησε μάλιστα ότι θα μπορούσε κάλλιστα το παιχνίδι να φτιαχτεί έτσι ώστε να είναι 20-30 ώρες, αφού υπήρξαν συζητήσεις και για open world δομή, αλλά για λόγους συνοχής και αποφυγής της επαναληψιμότητας πήγαν με την κατεύθυνση που βλέπουμε.

Τέλος, σχολιάστηκε η περίπτωση της VR συμβατότητας, εφόσον ο Nicolat Doucet έκανε ξεκάθαρο ότι μόνο αν σχεδιαζόταν εξαρχής για VR θα υπήρχε τέτοια δυνατότητα, ενώ μας κλείνει το μάτι για τα "κόλπα" που θα κάνει το DualSense, διευκρινίζοντας πως μία ανεξάρτητη υπο-ομάδα εντός της Team Asobi ασχολήθηκε με ιδέες και τρόπους να δημιουργήσει νέες εκπλήξεις μέσω του haptic feedback.

Το Astro Bot θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για το PS5.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.