ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Avowed: Στόχος τα 30FPS σύμφωνα με την Obsidian

Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;

Συνεχίζεται το σερί των μεγάλων Xbox τίτλων που λανσαρίζονται με "ταβάνι" στα 30FPS. Μετά τις πολύ ηχηρές περιπτώσεις των Redfall, Starfield και Senua's Saga: Hellblade II, επιβεβαιώθηκε μόλις από την Obsidian Entertainment πως το Avowed θα ακολουθήσει ίδια σχεδόν λογική. Βέβαια, οι δημιουργοί του σε αυτή την περίπτωση πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενοι πως τα 60FPS είναι μία επιλογή που οι παίκτες δεν χρειάζονται πραγματικά.

Μιλώντας στο Iron Lords Podcast, ο Matt Hansen της Obsidian χαρακτήρισε τα 30FPS (τουλάχιστον στο Xbox) ως κύριο στόχο της ομάδας του, συνεχίζοντας το σκεπτικό του:

"Είναι ένα first-person, single-player παιχνίδι, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα αυτά τα 60 frames. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε πιο ζουμεροί με τα οπτικά εφέ, τους φωτισμούς και όλα αυτά τα πράγματα. [...] Ήταν ένας συμβιβασμός που αποφασίσαμε να κάνουμε σχετικά νωρίς και είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Το παιχνίδι τρέχει αρκετά ομαλά για το πόσο οπτικά έντονο είναι, και αυτός ήταν ανέκαθεν ο στόχος μας."

Ίσως, λοιπόν, οι πολλαπλές εσωτερικές και επίσημες αναβολές του παιχνιδιού να μην αφορούσαν τελικά τις επιδόσεις του, εφόσον τα λόγια των devs του Avowed μας κάνουν να απορούμε ακόμα και για το αν υπάρχει γενικά πλάνο ξεκλειδώματος των frames έστω μέχρι τα 60. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η ανακοίνωση ενόχλησε την Xbox κοινότητα, τόσο για τη στέρηση ενός performance mode, όσο και για τα προκλητικά λόγια του art director.

Το Avowed είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 18 Φεβρουαρίου του 2025 σε PC και Xbox Series X|S, και ευελπιστούμε πως μέχρι τότε θα έχει αλλάξει στάση το ταλαντούχο studio.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.