ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

BAFTA Games Awards 2023: Ένα indie κέρδισε τα God of War και Elden Ring

Ξέραμε πως το Vampire Survivors ήταν ένα από τα πιο - αν όχι το πιο - viral games του 2022, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των παρακολουθήσεων στο Twitch και κατακτώντας τις καρδιές πολλών gamers που εθίστηκαν στην απλότητά του. Αυτό που δεν περίμεναν όλοι - τουλάχιστον όσοι δεν ξέρουν πως λειτουργούν τα BAFTA - ήταν να αναδειχθεί τίτλος της χρονιάς στα βραβεία της βρετανικής ακαδημίας, όταν είχε να παλέψει με πολύ πιο mainstream "γίγαντες" του gaming. Συγχαρητήρια ωστόσο στην ομάδα poncle που απέσπασε το μεγάλο GOTY βραβείο, μαζί με αυτό του game design. Πραγματικός θρίαμβος όταν σε αυτή την κατηγορία βλέπουμε σταθερά το Elden Ring να νικά ή σε μερικές περιπτώσεις και το God of War Ragnarök.

Μίας και αναφερθήκαμε στον τίτλο της SIE Santa Monica, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν ο μεγάλος διακριθέντας της βραδιάς, εφόσον είδαμε τους developers και τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στο πρότζεκτ να σηκώνονται έξι φορές επί σκηνής για να παραλάβουν κάποιο βραβείο. Εκτός των Kratos και Angrboda, το παιχνίδι διακρίθηκε για το animation του, τη μουσική του, τον ηχητικό του τομέα, όπως και κέρδισε στην κατηγορία EE Game of the Year, το μοναδικό τρόπαιο που μοιραζόταν από τις ψήφους των fans. Το δε Elden Ring ξεχώρισε ως νέο IP και καλύτερο multiplayer game (???), ενώ ισχυρή παρουσία από την indie σκηνή είχε και το Tunic. 

Πολλοί στα social έκριναν την απόφαση της επιτροπής να βραβεύσει ξανά ομάδα που προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τέτοιες κακεντρέχειες, μπροστά στην χαρά ενός μικρού στούντιο που εξεπλάγην με αυτή του τη διάκριση. Τα gaming βραβεία πρέπει να γιορτάζουν τα video games και η φετινή διοργάνωση φρόντισε να το κάνει για ακόμα μία χρονιά, δίνοντας αρκετό χρόνο για ομιλία στους νικητές και πρσοφέροντάς μας εξαιρετικά αφιερώματα.

{youtube}_KjA4xpI2GU{/youtube}

Παρακάτω η αναλυτική λίστα των νικητών ανά κατηγορία!

Animation
God of War Ragnarök

Evolving Game
Final Fantasy XIV Online

Original Property
Elden Ring

Audio Achievement
God of War Ragnarök

Game Design
Vampire Survivors

British Game
Rollerdrome

Artistic Achievement
Tunic

Multiplayer
Elden Ring

Narrative
Immortality

Performer in a Supporting Role
Laya Deleon Hayes ως Angrboda στο God of War Ragnarök

Music
God of War Ragnarök

EE Game of the Year
God of War Ragnarök

Technical Achievement
Horizon Forbidden West

Family
Kirby and the Forgotten Land

Debut Game
Tunic

BAFTA Fellowship
Shuhei Yoshida

Game Beyond Entertainment
Endling: Extinction is Forever

Performer in a Leading Role
Christopher Judge ως Kratos στο God of War Ragnarök

Best Game
Vampire Survivors

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88