ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Βραβεία BAFTA: Το κοινό ψήφισε το καλύτερο gaming duo

Μία (όχι και τόσο) ξαφνική έκπληξη.

Στις 30 Μαρτίου θα διεξαχθούν τα BAFTA Games Awards, βραβεύοντας τα κορυφαία games της περασμένης χρονιάς. Έτσι, τα social accounts της ακαδημίας έχουν ξεκινήσει να ενεργοποιούνται ξανά, ούτως ώστε να έχουν την προσοχή του gaming κοινού εν όψει του πολυαναμενόμενου livestream. Ένας τρόπος που βρήκε για να το κάνει αυτό είναι μία δημοσκόπηση, μέσω της οποίας καλούσε τους gamers που την ακολουθούν στο Twitter να ψηφίσουν ποια είναι η καλύτερη δυάδα από χαρακτήρες στα video games. Από τον Nathan Drake και τον Victor Sullivan μέχρι τους Mario και Luigi, η λίστα περιλαμβάνει πράγματι μερικά από τα πιο iconic δίδυμα στην ιστορία του gaming, τα οποία κονταροχτυπήθηκαν για αυτή την ανεπίσημη διάκριση.

Ο νικητής αυτού του poll σίγουρα θα εκπλήξει αρκετό κόσμο, αλλά αν το αναλύσουμε δεν θα έπρεπε να μας κάνει τόση εντύπωση. Ενημερωτικά, η δυάδα που διακρίθηκε είναι αυτή των Banjo και Kazooie, εφόσον αποτελούν πράγματι έναν από τους πιο διασκεδαστικούς και χαρακτηριστικούς συνδυασμούς στο gaming και μασκότ του Xbox. Για να φτάσει εκεί αντιμετώπισε τις αντίστοιχες πρωταγωνιστικές δυάδες των ICO, Sonic, Super Mario και The Legend of Zelda. Στον τελικό τα έβαλαν με τον Link και τη Zelda, νικώντας με ποσοστό 53.8% ύστερα από 6.500+ ψήφους.

Δεν θέλουμε να αναιρέσουμε κάτι από αυτά τα αποτελέσματα, καθ` ότι συμφωνούμε πως σίγουρα ανήκουν στα top duos, ωστόσο οι 6.500 ψήφοι δεν είναι και πολλές για να αποτελέσει και γενική αλήθεια, όπως και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι σε οτιδήποτε αφορά τα BAFTA υπάρχει μία μικρή μεροληψία υπέρ των βρετανικών games και η σειρά Banjo-Kazooie ανήκει αν μη τι άλλο στη βρετανική Rare. Στα comments υπήρξαν και παράπονα για απουσία των Joel και Ellie, όπως και του Geralt με το άλογό του. 

Υπενθυμίζουμε στη φετινή διοργάνωση η εξάδα που διεκδικεί το βραβείο Game of the Year αποτελείται από τα Cult of the Lamb, Elden Ring, God of War Ragnarök, Marvel Snap, Stray και Vampire Survivors.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88