ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

"Βαρβάτο" φαίνεται το Gothic 1 Remake στην Unreal Engine 5

Με πολύ μεράκι το επαναφέρει η Alkimia Interactive!

Το γεγονός πως το Gothic θα επέστρεφε με remake ήταν γνωστό και η πολυπόθητη ώρα της αποκάλυψή του έφτασε. Η Alkimia Interactive αξιοποίησε το βήμα που της δόθηκε στην παρουσίαση της THQ για να μας προσφέρει μία πρώτη, αρκετά επεξηγηματική ματιά στο Gothic 1 Remake, που σίγουρα δείχνει φρεσκαρισμένο.

Όσο έπαιζαν gameplay πλάνα στο υπόβαθρο, οι developers του παιχνιδιού μας μιλούσαν για τις φιλοδοξίες αυτού του remake και για τους τέσσερεις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η αναβίωσή του: 1. στην εξομοίωση ενός ζωντανού κόσμου, 2. στην εξερεύνηση αυτού του κόσμου, 3. στην ανάπλαση της ιστορίας και 4. στον εκμοντερνισμό του combat system.

Όλα όσα φτιάχνουν εκεί στην Alkimia Interactive επιστρέφουν πάντα στον παράγοντα "ρεαλισμός", εφόσον ήθελε να πιάσει ένα άνευ προηγουμένου σκέλος σε αυτό τον τομέα. Για αυτό και θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες να κάνουν οι παίκτες στην "αποικία", την ώρα που η φύση θα ζει στον δικό της ρυθμό. Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκαμε τη δήλωση πως "ο κόσμος υπάρχει και χωρίς τον παίκτη", ωστόσο περιμένει να επηρεαστεί από αυτόν.

Πολύ σύντομα αναλύθηκε και το πώς κάθε τύπος όπλου θα επιδρά σε διαφορετικούς τύπους εχθρών, όπως και στο ότι δόθηκε μεγάλη προσοχή στο να εμπλουτιστούν οι αντιδράσεις/συμπεριφορές των NPCs, να πολλαπλασιαστούν οι crafting μηχανισμοί και να υπάρχουν περισσότερες ιστορίες να ειπωθούν εντός του Colony, πέραν της βασικής που παραμένει πάνω-κάτω ίδια με τον original τίτλο.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.