ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Cairn: Ένα μαγευτικό climbing game από την ομάδα των Haven και Furi

Κάτι πολύ ιδιαίτερο από τη The Game Bakers.

Στο SGF 2024 ανακοίνωσε η ομάδα The Game Bakers το καινούργιο “survival climber” παιχνίδι της ονόματι Cairn.

Το Cairn αποτελεί ένα climbing simulation, με ένα μοναδικό style art από τον Mathieu Bablet και μία σειρά από ιδιαίτερες μουσικές μελωδίες από τους Martin Stig Andersen και Julian Lentz. Ο creative director, Emeric Thoa, ανέφερε πως υπάρχει μια φυσικότητα και μία αυθεντικότητα στην πρόκληση της ανάβασης του βουνού, ενώ η CEO, Audrey Leprince, σχολίασε πως το παιχνίδι θα αποτελέσει το τρίτο κομμάτι στην τριλογία παιχνιδιών τους περί ελευθερίας, εξιστορώντας μας το πώς είναι να ξεπερνάς τα όρια σου και να αφήνεις πίσω τις εμμονές σου.

Η πλοκή αφορά την ιστορία της Aava στο ταξίδι της σε ένα αφιλόξενο βουνό, το τι εμπειρίες έζησε και το τι ανακάλυψε σε αυτή της την ανάβαση, αλλά και το τι ήταν διατεθειμένη να αφήσει πίσω της για να επιτύχει τον στόχο της. Σκοπός μας είναι να επιβιώσουμε την ανάβασή μας ακολουθώντας τα ένστικτά μας με τη χρήση ενός ρεαλιστικού climbing συστήματος, διαγράφοντας την δικιά μας πορεία, διανέμοντας τις προμήθειες μας κατάλληλα και “πολεμώντας” την κάθε πλαγιά με διαφορετικό τρόπο.

Παράλληλα, ανακαλύπτουμε τα μυστικά και την ιστορία του βουνού μέσω ομιλίας με διάφορους NPC’s. Τέλος το παιχνίδι προσφέρει υψηλό replayability με διαφορετικούς τρόπους ανάβασης στο expedition mode και ένα rating system για σύγκριση με άλλους παίκτες.

Το Cairn θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC το 2025.

Μιχάλης Κωνσταντάκης's Avatar

Μιχάλης Κωνσταντάκης

Γιατί το gaming για μένα είναι μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο χάος.