ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Τρελές πωλήσεις για τα παιχνίδια της Capcom

Η Capcom βρίσκεται στα καλύτερα της.

Συνεχίζεται το ρεκόρ κερδοφορίας της Capcom και για το 2022, εξαιτίας των πωλήσεων παλαιότερων τίτλων αλλά και των Resident Evil Village και Monster Hunter.

Σήμερα η Ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε τα αποτελέσματα του εννεάμηνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αναφέροντας πως σημειώθηκαν οι υψηλότερες καθαρές πωλήσεις και τα υψηλότερα ποσοστά κερδών για το τέλος του τριμήνου στην ιστορία της εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως η Capcom πλησιάζει τον ένατο συνεχόμενο χρόνο αύξησης των λειτουργικών εσόδων και το πέμπτο συνεχόμενο έτος με κέρδη ρεκόρ.

Κατά την διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους που έληξε στις 31 Μαρτίου, το Resident Evil Village ξεπέρασε τις 5,7 εκατομμύρια μονάδες, ενώ το Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin πούλησε παραπάνω από 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι πως το 70% των συνολικών πωλήσεων ανά μονάδα κατά την διάρκεια της εννεάμηνης περιόδου προήλθαν στη συντριπτική πλειοψηφία από παλαιότερα παιχνίδια της σειράς Resident Evil και Monster Hunter. Συνολικά το Monster Hunter έχει πουλήσει 8 εκατομμύρια μονάδες από την κυκλοφορία του, ενώ για ένα ακόμα συνεχόμενο έτος το Resident Evil 7 πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύρια αντίτυπα, πετυχαίνοντας τις 10 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις.

Για το εννεάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, οι καθαρές πωλήσεις της Capcom αυξήθηκαν κατά 35,9% σε ετήσια βάση και τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 43,9%. Οι πωλήσεις λογισμικού παιχνιδιών ξεπερνούν τα 25,8 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 30,3% από έτος σε έτος.

Πηγή: VGC

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88