ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Χωρίς "γνωστό" AAA παιχνίδι θα μείνει το PS5 για τον επόμενο χρόνο

Μια ματιά στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Sony.

Στις 31 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν τα 3/4 του τρέχοντος οικονομικούς έτους για το PlayStation και έτσι οι SIE και Hiroki Totoki μπήκαν σε διαδικασία αξιολόγησης της πορείας του, με βάσει τα νούμερα που κατέγραψε το PS5 κατά βάση σε hardware και software. Οι πωλήσεις των κονσολών πάνε τρένο, αν και οι αριθμοί δείχνουν πως δεν θα πιάσουν τον στόχο της Sony για 25 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στις τελευταίες 365 μέρες, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Μαρτίου. Παρόλα αυτά, το PS5 έχει πιάσει τις 54.7 εκατομμύρια πωλήσεις στα 3.5 χρόνια που διατίθεται στο εμπόριο και συνεχίζει ακμαιότατο, μολονότι ο πρόεδρος της Sony παραδέχεται ότι προβλέπει πτώση της ζήτησης τώρα που μεταβαίνουμε στο δεύτερο μισό του κύκλου ζωής του.

Όσον αφορά το πλάνο κυκλοφοριών στο PS5, ο Hiroki Totoki είπε ευθέως πως δεν πρέπει να περιμένουμε κάποιο υπάρχουν IP από τη δική του βιβλιοθήκη να επιστρέφει με νέο game στο επόμενο οικονομικό έτος, δηλαδή μεταξύ Απριλίου 2024 και τέλη Μαρτίου 2025:

"Σχετικά με το first-party software, στοχεύουμε να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στις υψηλής ποιότητας παραγωγές και στην ανάπτυξη live-service παιχνιδιών. Και παρότι υπάρχουν σημαντικά projects υπό ανάπτυξη, δεν στοχεύουμε να κυκλοφορήσουμε κάποιον σημαντικό νέο τίτλο υπάρχοντος franchise στο επόμενο οικονομικό έτος, όπως ήταν για παράδειγμα τα God of War Ragnarök και Marvel's Spider-Man 2."

Για να σας το κάνουμε πιο λιανά, αν υπάρχει οτιδήποτε καθοδόν από εμπορικά PlayStation παιχνίδια όπως κάποιο νέο Ghost of Tsushima, The Last of Us, Uncharted και οτιδήποτε θεωρεί η Sony "ισχυρό" first-party game, δεν πρόκειται να καταφθάσει πριν τον Απρίλιο του 2025. Έμμεσα αυτό σημαίνει πως και το Death Stranding 2: On the Beach, που ξέρουμε πως προορίζεται για το 2025, τοποθετείται αυτόματα προς το δεύτερο μισό της νέας χρονιάς. Από την άλλη, αυτό το wording δεν αποκλείει να δούμε κάτι εντελώς ολοκαίνουριο σαν ιδέα από τα studios της Sony στο συζητηθέν διάστημα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.