ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Concord: Άδοξο τέλος για το online FPS της Firewalk Studios

Θα κλείσει μόλις 2 εβδομάδες αφότου κυκλοφόρησε!

Σοκαριστικά τα νέα που μας μεταφέρει το PS Blog και ο game director της Firewalk Studios, Ryan Ellis. Ο developer που ηγήθηκε της ανάπτυξης του Concord, που κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου για PS5 και PC, ενημερώνει άπαντες ότι το παιχνίδι πρόκειται να τεθεί offline στις 6 Σεπτεμβρίου, για απροσδιόριστο χρόνο και χωρίς βεβαιότητα για το μέλλον του.

Υπήρχαν πολυάριθμες αναφορές από οικονομικούς αναλυτές της βιομηχανίας που έκαναν λόγο για τραγικά νούμερα πωλήσεων, αλλά η κατάσταση φαίνεται αρκετά χειρότερη, εφόσον το παιχνίδι θα εξαφανιστεί από προσώπου Γης μέσα σε 2 εβδομάδες και θα χορηγηθούν επιστροφές χρημάτων σε όσους παίκτες το διεκδικήσουν.

Ακολουθεί απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης:

"[...] Ενώ πολλές ιδιότητες της συνολικής εμπειρίας είχαν απήχηση στους παίκτες, αναγνωρίζουμε επίσης ότι άλλες πτυχές του παιχνιδιού και η αρχική μας κυκλοφορία δεν πέτυχαν όπως θα θέλαμε. Επομένως, αυτή τη στιγμή, αποφασίσαμε να θέσουμε το παιχνίδι εκτός σύνδεσης από τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 και να εξερευνήσουμε επιλογές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα προσεγγίσουν καλύτερα τους παίκτες μας.

Καθώς εξετάζουμε την καλύτερη δυνατή συνέχεια, οι πωλήσεις του Concord θα σταματήσουν αμέσως και θα αρχίσουμε να προσφέρουμε πλήρη επιστροφή χρημάτων για όλους τους παίκτες που έχουν αγοράσει το παιχνίδι για PS5 ή PC. Εάν αγοράσατε το παιχνίδι για το PlayStation 5 από το PlayStation Store ή το PlayStation Direct, θα γίνει επιστροφή χρημάτων στον αρχικό τρόπο πληρωμής σας."

Όλο αυτό δημιουργεί αυτομάτως μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της Firewalk Studios, εφόσον είναι φανερό πια πως το παιχνίδι της δεν προσέγγισε καν σε απολαβές τα κόστη ανάπτυξής του. Ακουγόταν έντονα πως το παιχνίδι θα στραφεί γοργά σε free-to-play δομή, μήπως και κατάφερνε να σωθεί η κατάσταση της πολύ χαμηλής δημοτικότητας, αλλά η Sony φαίνεται πως πήρε πιο δραστικά μέτρα, που καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολο το αν το Concord θα επιστρέψει, ασχέτως που έτσι διατυπώνεται.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.