ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Concord: Αποκαλύφθηκε πλήρως το sci-fi 5v5 shooter της Firewalk | State of Play

Στις 23 Αυγούστου η κυκλοφορία του.

Το χθεσινό State of Play ξεκίνησε με την πλήρη αποκάλυψη του Concord, ενός νέου παιχνιδιού της Sony που αναπτύσσεται από την Firewalk Studios, και που πέρυσι είχαμε μάθει για την ύπαρξη του. Το πρώτο παιχνίδι της Firewalk Studios λοιπόν, είναι ένα 5v5 shooter, με τους παίκτες να επιλέγουν ανάμεσα σε διάφορους χαρακτήρες, με τον καθένα να έχει ξεχωριστά abilities. Concord επίσης ονομάζεται και ο γαλαξίας που διαδραματίζεται το ομώνυμο game, με τους ήρωες του να είναι γνωστοί ως Freegunners, μέλη του πληρώματος του Northstar. 

Οι Freegunners περιπλανιούνται στα διάφορα αστέρια του Concord, παίρνοντας υψηλές θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζοντας άλλες σκληρές και ανταγωνιστικές ομάδες από Freegunners. Οι μονομαχίες θα διαδραματίζονται σε μία πληθώρα χαρτών, με αρκετά διαθέσιμα modes να διαφοροποιούν κάπως κάθε φορά το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι θα συναντήσουμε ποικίλους Freegunners, όπως γιγάντια ρομπότ, ελεύθερους σκοπευτές και επιδέξιους gunslingers. Πέρα από τα abilities, οι χαρακτήρες θα διαφέρουν και σε άλλους τομείς, όπως ευελιξία, ενώ ο καθένας τους θα παρουσιάζει μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Highlight φαίνεται πως θα αποτελέσουν οι κινήσεις τους, καθώς θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην στρατηγική της κάθε ομάδας. Μερικά από αυτά τα abilities είναι μαχαίρια που εκρήγνυνται, βόμβες σκουπιδιών, αναπτυσσόμενοι τοίχοι που μπλοκάρουν τη διάβαση, παγίδες εκρηκτικών, θόλοι που εμποδίζουν τις σφαίρες και διάφορα άλλα.

Το Concord θα κάνει ντεμπούτο με 16 διαφορετικούς Freegunners, ενώ μέσω διάφορων δωρεάν update που θα καταφθάσουν στο μέλλον αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Επίσης, μαζί με τους χαρακτήρες θα εμπλουτίζονται και οι χάρτες, τα modes, όπως και διάφορες άλλες λειτουργίες που θα διαθέτει το παιχνίδι. Καθόλου τυχαία, πριν αποκαλυφθεί το gameplay του Concord παρακολουθήσαμε ένα CGI trailer, το οποίο μας σύστησε μερικούς χαρακτήρες, ενώ μας έβαλε στο κλίμα της ιστορίας. Στόχος της Firewalk Studios λοιπόν, είναι η δημοσίευση εβδομαδιαίων cinematic videos, που θα εμβαθύνουν κάθε φορά στο lore του παιχνιδιού.

Να υπενθυμίσουμε πως η Firewalk Studios ανέπτυσσε ήδη το Concord σε συνεργασία με το PlayStation, με τη Sony βέβαια να προβαίνει λίγο αργότερα στην εξαγορά της εταιρείας, εντάσσοντας την στα PlayStation Studios. Μάλιστα, πρώην CEO του PlayStation, Jim Ryan, ήταν αρκετά αισιόδοξος σχετικά με τους ανθρώπους που εργάζονται στο συγκεκριμένο στούντιο, περιμένοντας πως η τεχνογνωσία τους στα live service θα βοηθούσε αρκετά το PlayStation. 

Το Concord θα κυκλοφορήσει σε PS5 και PC στις 23 Αυγούστου, ενώ τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί και η beta του παιχνιδιού. 

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.