ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Crossover με τον Spyro θα γινόταν στο ακυρωμένο Crash Bandicoot 5

Η θυσία του στον βωμό των... live-service games...

Ο Liam Robertson και το DidYouKnowGaming μας παρείχαν λίγο context πίσω από τη θλιβερή ακύρωση του Crash Bandicoot 5, μία ιστορία που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό πριν όχι πολλές εβδομάδες. Προς έκπληξη κανενός, ο λόγος που στερηθήκαμε το sequel του CB4: It's About Time είναι φυσικά η έννοια της Activision για τα παιχνίδια-υπηρεσίες, δίνοντας τότε την εντολή στην Toys for Bob να στραφεί σε κάτι διαφορετικό.

Όπως αναλύεται καλύτερα στο παρακάτω βίντεο, η Toys for Bob, που είναι πλέον αυτόνομη, είχε στη λίστα των διεργασιών της το Crash 4 μαζί μία multiplayer εκδοχή που στην πορεία εξελίχθηκε στο Crash Team Rumble. Παρόλα αυτά, το Crash 4 φαίνεται πως δεν έπιασε τον πήχη πωλήσεων που είχε θέσει η remastered τριλογία, πράγμα που έκανε δύσκολη τη συνέχιση του roadmap που ήθελε το επόμενο Crash Bandicoot να παίρνει σειρά. Όπως καταλαβαίνετε, πετάχτηκε στον κουβά το Crash 5, και ο πάροχος των συγκεκριμένων πληροφοριών ισχυρίζεται πως και άλλα single-player παιχνίδια βρέθηκαν στην ίδια μοίρα, όπως ένα νέο Tony Hawk.

Άρα Crash 5 γιοκ, και αν η πληγή από μόνη της δεν είναι αρκετή, ας την ξύσουμε λίγο παραπάνω κοιτώντας τι άλλο μας διαρρέει: Το Crash 5 θα διαδραματιζόταν σε ένα σχολείο από villains της σειράς Crash Bandicoot, ο οποίοι θα μάθαιναν πώς θα γίνουν πιο... κακοί. Για αυτό και ο Crash θα χρειαζόταν τη βοήθεια του Spyro, όπως αποκαλύπτουν τα σχετικά concept arts, με το gameplay να μοιράζεται κατά το ήμισυ στους δύο αυτούς 3D platformer πρωταγωνιστές.

Να 'χαμε να λέγαμε, δυστυχώς, εφόσον η Activision έκρινε, βάσει των οικονομικών της σχεδίων, να προχωρήσει σε διαφορετικά projects και δεν είναι διόλου τυχαίο που η Toys for Bob έχει αποσχιστεί πια από τα Xbox Game Studios.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.