ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Δεν "ψήνεται" για εξαγορά η CD Projekt RED

Βρίσκει γοητεία στην ανεξαρτησία της.

Άκαμπτο το ηθικό των δημιουργών των παιχνιδιών The Witcher και Cyberpunk 2077, ειδικά τώρα που έχουν ορθοποδήσει. Το πολωνικό στούντιο της CDPR βρίσκεται ξανά σε περίοδο ακμής, κάτι που την καθιστά άνετη στις συζητήσεις περί εξαγοράς, ένα θέμα που δεν σταματά να αναφέρεται από όταν η Microsoft άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την επένδυσή της πάνω στη Bethesda. Όπως δηλώνει ο chief strategy officer και πρώην CEO της εταιρείας, Adam Kiciński, η CDPR δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση να "υποταχθεί" σε κάποιον publisher, ίσα-ίσα που επιθυμεί να διατηρήσει τη δημιουργική της ελευθερία επ αόριστον.

Ορίστε το απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στο Parkiet, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να αγοραστεί η CDPR:

"Αυτά είναι απλά φήμες. Είχαμε πάντα μια σαφή θέση, υποστηριζόμενη από τους κανονισμούς που περιλαμβάνονται στο καταστατικό. Δεν μας ενδιαφέρει να ενταχθούμε σε καμία μεγαλύτερη οντότητα. Δουλέψαμε όλη μας τη ζωή για να φτάσουμε στη θέση που βρισκόμαστε τώρα. Και πιστεύουμε ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε ακόμα μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια και είμαστε παθιασμένοι για αυτό που κάνουμε. Εκτιμούμε την ανεξαρτησία μας.
[...] Η ανεξαρτησία είναι πραγματικά ελκυστική, είναι είδος ελευθερίας".

Η αλήθεια είναι πως με τη μετοχή της να έχει επιστρέψει στα φυσιολογικά της και με πελώρια projects όπως τα επόμενα The Witcher games να βρίσκονται καθοδόν θα χρειαζόταν κάποιος να πληρώσει αδρά για να φτάσει έστω στο σημείο να δελεάσει τα "κεφάλια" της CDPR να πουλήσουν τα δικαιώματά τους. Όσοι, λοιπόν, έλεγαν και "διέρρεαν" ότι η CDPR θα γίνει μέλος της Microsoft, της Sony, της Amazon, της Tencent ή οποιουδήποτε άλλου έχει εκδώσει παιχνίδι, μάλλον το έβγαλαν από το μυαλό τους.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.