ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Δεν θα υπάρξει Sims 5, αλλάζει πλάνο η EA

Έχει κάτι πολύ φιλόδοξο στα σκαριά!

Το Sims εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ίσως το πιο πετυχήμενο παιχνίδι εξομοίωσης της ζωής και έχει βάλει πολλούς παίκτες στη διαδικασία να φτιάξουν ένα Sim όπως το φαντάζονταν. Πλέον μαθαίνουμε ότι δεν θα υπάρξει το Sims 5 καθώς η ΕΑ θέλει να προχωρήσει σε μια αλλαγή στο προϊόν της.

Πιο συγκεκριμένα θέλει να φύγει από την λογική των γραμμικών τίτλων όπως τους γνωρίζουμε και να πάει σε ένα νέο μοτίβο που επιτρέπει στον κάθε παίκτη να μεταφέρει οτιδήποτε έχει δημιουργήσει και στο επόμενο παιχνίδι ή σε παρεμφερείς τίτλους. Δηλαδή αν φτιάξατε μια οικογένεια με 3 παιδιά και έναν σκύλο στο Sims 4, τότε στο επόμενο (όπως και να ονομάζεται) θα μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή. Συγκεκριμένα η γενική διευθύντρια του Sims franchise ανέφερε στην Variety:

“[...] το franchise The Sims ξεκίνησε με το Sims 1, μετά τα Sims 2, 3 και 4. Και (τα επόμενα) θεωρήθηκαν αντικαταστάτες των προηγούμενων προϊόντων. Αλλά τώρα δεν πρόκειται να εργαστούμε για αντικαταστάσεις προηγούμενων projects, απλώς θα προσθέσουμε στο σύμπαν μας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε την εμπειρία προσομοίωσης και όσα θα ήθελε ο κόσμος από ένα Sims 5, αλλά δεν σημαίνει ότι θα σας ξεκινήσουμε από την αρχή... Όπως σκεφτόμαστε το μέλλον, θέλουμε να συνεχίσετε όλες αυτές τις οικογένειες και τις γενιές σας, άρα όλο αυτό θα μοιάζει περισσότερο με τη διατήρηση της προόδου σας, τη διατήρηση των πραγμάτων μεταξύ των τίτλων, προσφέροντας μια συνεχή εμπειρία, και όχι μια εμπειρία έναρξης και διακοπής μεταξύ προϊόντων.”   

Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση και το continuity που θα μπορούσε να δώσει - εάν πετύχει - θα είναι τεράστιο. Ίσως μάθουμε περισσότερα όταν μας αποκαλύψει η εταιρεία κάποια πράγματα για το "Project Rene", που με βάση τα λεγόμενά της θα είναι ένα μέρος όπου φίλοι θα συναντιούνται, θα κάνουν διαφορές δραστηριότητες και θα παίζουν παρέα. Για το ευρύ κοινό δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες.

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.